Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Hétszázötven trezort rendeltek Szegeden

Szeged - Már megrendelték a személyes széfeket a szegedi klinikai központban, amikor megjelent a rendelet, ami szerint elégséges a központi trezorok használata is. Heteken belül 750-et szerelnek fel belőlük a klinikákon.
A szaktárca eredeti tervei szerint idén február közepéig kellett volna minden kórházi ágy mellé személyes széfet szerelni, hogy megelőzzék a kórházi lopásokat. Összesen hatszázmillió forintnyi támogatást osztott szét a minisztérium a kórházi széfek beszerzésére – majd szocialista nyomásra úgy módosította a rendeletet, hogy a betegek vagyonvédelmére elfogadható megoldás a számos kórházban eddig is létező központi trezor.

– Már korábban megrendeltük a széfeket, mint ahogy a módosított szabályozás megjelent. Nem mondhattuk vissza a szállítmányt, mert anyagilag kompenzálni kellett volna a forgalmazót, és az nem volt kifizetődő – magyarázta Resch József.

A szegedi egyetem orvoskarának gazdasági igazgatója elmondta: a személyes trezorok két héten belül megérkeznek, utána kezdenek neki a beszerelésüknek.

Összesen 750 személyes kombinált széfet rendeltek, de az egyes klinikák központi trezorjai is megmaradnak. Ha a kulccsal és biztonsági kóddal is nyitható széfeket beszerelik, a beteg választhat majd: széfes vagy nem széfes ágyban szeretné tölteni a kényszerpihenőt. A gazdasági igazgató elmondta: a széfek nagyjából arányosan oszlanak meg az egyes betegellátó egységek között, a gyerekklinikára és az intenzív osztályokra is szerelnek belőlük – noha erre nem kötelez a rendelet.

A széfeket az éjjeli szekrényekbe vagy a beépített szekrényekbe szerelik be, az egyes osztályok, klinikák adottságaihoz szabottan. A gazdasági igazgatótól származó korábbi információnk szerint a darabonként 3800 forint plusz áfába kerülő 750 széf beszerzése nagyjából hárommillió forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikreken vizsgálnak anyajegyet a szegedi bőrklinikán

Szeged - A rosszindulatú festéksejtes bőrdaganat egyre gyakoribb ifjúkorban is. Kialakulásának egyik… Tovább olvasom