Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Hétvégi krigliszemle Tápén

Szeged– Melyik korsót is vegyem le? A legújabbat vagy a barcelonásat? – vakargatta fejét Polonkai Sándor tápéi otthonában, amikor megkértük, válasszon néhányat a fotóhoz a 3700-ból, amit összegyűjtött 36 év alatt.
Nemcsak a gyűjtéshez, de a szervezéshez is ért: hétvégén a söröskorsó- és pohárgyűjtő egyesületet látta vendégül házában és éttermében. A mintegy 50 tagot számláló csapat még közgyűlést is tartott szombat délután, ahol Sándort egy igazi kuriózumnak számító, hatalmas, limitált kiadású kriglivel jutalmazták a csoportban elvégzett munkája miatt. A férfi meghatódott, de elhelyeznie nehéz lesz díját, ugyanis egész házában korsók sorakoznak.

 Polonkai Sándor sört nem fogyaszt, ő a finom borok híve. Fotó: Karnok Csaba
Polonkai Sándor sört nem fogyaszt, ő a finom borok híve.
Fotó: Karnok Csaba

– Itt a barcelonai sorozat: van, amelyik a futballcsapat himnuszát játssza, a többi emléket állít a város nevezetes épületeinek – mutatta. A konyhában híres emberek sorakoznak, persze csak a polcon, a korsókon. A nappali a legelképesztőbb szentély: ide helyezte a vadászjeleneteket, országokat, városokat, sörmárkákat, népművészeti motívumokat megelevenítő darabokat. A magyarság történetét feldolgozó sorozata közül is a legféltettebb kincse a 160 éves üveg Kossuth-korsó. Az emeleten 500 éves sörkiöntők sorakoznak, de találunk ágyútöltényből készült korsót is. A közgyűlés résztvevői a rendezvényre öt korsót hoztak magukkal, amelyet bárki megcsodálhatott az Aranylabda Hotel és Rendezvényházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön indul a gitárfesztivál

Szeged - Csütörtöktől négy napon keresztül ismét a gitáré lesz a főszerep Szegeden, elkezdődik… Tovább olvasom