Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hetven hektár tarló égett Szeged közelében

Még óvatos becslések szerint is több tízmillió forintos kárt okozott a tűz tegnap kora délután a sándorfalvi úton. Először egy nagy értékű bálázógép gyulladt ki, néhány perc múlva már mintegy hetven hektáron lángolt a tarló.
– Meg sem fordult a fejemben, hogy az égő bálázógépet hátrahagyva meneküljek. Pedig, és ebben higgye el, semmi túlzás sincs, életveszélyben voltam. Előbb megpróbáltam a tüzet eloltani, de nem sikerült. Visszaültem a volán mögé, és az égő géppel, széllel szemben elindultam kifelé a tarlóról. Közben láttam, hogy a bálázóból kipotyogó lángoló szalmadaraboktól elkezd égni a tarló. A bálák is lángolni kezdtek – mondta rendkívül elkeseredetten Orbán Sámuel a még mindig füstölgő, újonnan mintegy 30 millió forintba kerülő bálázógép „sofőrje".

A valószínűleg kipattanó szikrától keletkezett tűz a nagy szél miatt villámgyorsan terjedt. Pár perc alatt hetvenhektárnyi terület lángolt. A hatalmas füst teljesen elborította a környéket, a sándorfalvi úton jelentősen lelassult a forgalom. A kettes, kiemelt fokozatú tűzhöz három fecskendős és egy vízszállító-autóval vonult ki a szegedi tűzoltóság.

A tűzoltók előbb – tekintettel a nagy szélre – megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a sándorfalvi út másik oldalára, emiatt a bálázóhoz csak egy órával a riasztás után jutottak el, azt addigra már eloltották.
A földterület bérlője és a nagy értékű bálázógép tulajdonosa azt mondta, több tízmillió forintos kár érte. Biztosítása van, de az majd csak később, a vizsgálatok befejezése után derül ki, hogy mekkora kárt állapítanak meg, illetve neki mennyit fizetnek.

M. K. elmondta, mindent megtett, hogy vele ilyen ne történjen meg, a poroltók mellett még egy kétszáz literes víztartályt is felerősítettek a bálázó tetejére, de a jármű vezetője kezdetben még így sem tudta eloltani a gépet és a benne lévő két szalmabálát.

Személyi sérülés egyébként nem történt, az ügyben szakértői vizsgálatok állapítják meg, hogy mitől gyulladt ki a bálázógép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rejtett szépségek kiállítás legkalandosabb sorsú képe

A Monarchia miniszterelnökének, Andrássy Gyulának a feleségéről a korszak legnevesebb német művésze… Tovább olvasom