Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Hiánypótló kötet Darvasi Lászlótól

Megjelent lapunk állandó tárcaírójának, Darvasi Lászlónak hiánypótló könyve, ami a korai évek legjobb novelláit gyűjti össze. Az író jelenleg Berlinben új nagyregényén és egy focis könyvön dolgozik.
A napokban jelent meg lapunk munkatársának, Darvasi Lászlónak új könyve A világ legboldogabb zenekara címmel a Magvető Kiadónál. A novellaválogatásban az író első négy, a kilencvenes évek elején-közepén megjelent, ma már könyvesboltban hozzáférhetetlen novelláskötetének legjava szerepel – köztük olyan művekkel, amelyek színházi és filmes feldolgozásban is elnyerték a közönség tetszését.

– Furcsa dolog, de én még nem is láttam a régi-új könyvet, csak kapom az e-maileket, hogy rendben van, szép lett, és jó kézbe venni – válaszolt megkeresésünkre a november végéig Berlinben dolgozó író. Darvasi elárulta, hogy jelenleg éppen új nagyregényén, a Virágzabálókon dolgozik, ami a tizenkilencedik századi, soknemzetiségű Monarchiában játszódik, és a szabadságharctól a szegedi nagy árvízig számos eseményt érint. Másik munkája az eddigi focis írásait gyűjti egybe: ezt most szerkesztik, kiadását pedig a jövő évi labdarúgó-vb idejére tervezik.
Hozzátette: a könyv talán előbb jelenik meg németül, mint magyarul.

Az olvasók a most megjelent hiánypótló művel a hazai kortárs szépirodalom egyik legjelesebb képviselőjének műhelyébe nyernek betekintést: lépésről lépésre követhetik a rövidebb szépprózát író Darvasi pályájának indulását és alakulását. A szövegekben a szerző változatosan – figyelmes melankóliával, szókimondó humorral vagy akár krimiszerűen – meséli el a szerelem és halál, a bűn és nyomozás, a csábítás és megbocsátás, a pusztulás és megmaradás konfliktusait.

A könyv megvásárolható a Fókusz Könyváruházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró lett Balogh Elemér

Megválasztotta az Alkotmánybíróság tagjának tegnap az országgyűlés Balogh Elemért, a Fidesz… Tovább olvasom