Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Hiányzik a városi főmérnöki poszt

Csongrád megye - Tisztújítást tartottak a mérnöki kamaránál. Az országos elnök a Fidesz eddigi európai parlamenti képviselője, Barsiné Pataky Etelka lett.
Tisztújítást tartottak a mérnöki kamaránál. Az országos elnök a Fidesz eddigi európai parlamenti képviselője, Barsiné Pataky Etelka lett. A Csongrád megyei kamarát hatodik éve változatlanul a Szegedi Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, Bodor Dezső vezeti. A megyei elnök tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: országszerte 19 ezren, megyénkben 713-an tagjai az országos önkéntes, és közpénzektől független szakmai önkormányzatnak.

Múltjuk 1866-ig nyúlik vissza, a megyei szervezet legsikeresebb létesítményének a helyreállított szegedi Szent István téri ipari műemlék víztornyot és a mérnöki panteont emelte ki. Hiányosságnak nevezte, hogy az uniós szabványokat, minőségi elvárásokat még mindig nem fordították magyarra, pedig nagy stratégiai beruházásoknál a szakemberek sorvezetője lenne. Szorgalmazza a települési főmérnöki rendszer visszaállítását, mert nélkülözhetetlen, hogy – nagy tervezőirodák híján – egy felelős személy átlássa a nagyléptékű infrastrukturális fejlesztéseket és hátterüket. A megyei kamara minősített mérnöki, szakértői listája nyilvános és hozzáférhető.

Olvasóink írták

  • 3. varadipal 2009. augusztus 03. 13:08
    „Nem a poszt hiányzik, hanem a kellő szakmai tudással és felhatalmazással bíró főmérnök. Poszt annyi van, mint a rosseb. Csak néhány: Léhűtő, levesfújó, hátramozdító, levegő, kék, zöld, szivárvány, rózsaszín,megmagyarázó, elkendőző, lenyúló,láncvállalkozó,szófosó, stb.Mind be van töltve ejtőernyőssel,csalóval meg hosszúnyelvűvel.”
  • 2. maci52 2009. augusztus 02. 18:38
    „Majd Botkáék odakúrnak egy kimustrált volt kommcsit.Ejtőernyős,így hívták régen a seholsem árt,tedd ki had hűljön elvtársat.”
  • 1. tahoszegedi 2009. augusztus 02. 13:43
    „jelentkezem a főmérnöki posztra :-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizöldült a szőregi bicikliút puklija

Szeged - Ha balesetveszélyes egy járda vagy bicikliút Szegeden, nem azt nyomozza az önkormányzat, ki… Tovább olvasom