Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Hiller fejlesztene

Csongrád megyébe látogatott tegnap Hiller István (képünkön), az MSZP elnöke, aki szegedi sajtótájékoztatóján ismertette programjuk megyei és városi elemeit. Azt mondta: választási győzelmük esetén több tízmilliárd forinttal gazdagodna a térség.
Szegedre érkezett tegnap Hiller István, aki számos fejlesztést ígért a dél-alföldi régiónak. Az MSZP elnöke elmondta: programjuk minden eleme mögött megalapozott, tételes számítások állnak. A beruházások kilencven százalékát EU-s pénzekből, a maradékot a költségvetésből fedeznék. Három ütemben építenék meg az M43-as út Szeged–Maroslele, Maroslele–Makó és a Makó és a határ közti szakaszait, négysávúvá alakítanák az algyői Tisza-hidat és az Algyő–Vásárhely közti 47-es utat, megépítenék a makói elkerülő utat és elkezdenék a déli Tisza-híd munkáinak előkészítését. Iskolafelújítási programjukban 24,5 milliárd forintot fordítanának a megyei közoktatási intézményekre.

A Tisza-program részét alkotó hullámtér-projektre Jász-Nagykun-Szolnok megyével közösen 10,5 milliárdot, az összes alföldi megyével közös személy- és sportkikötő projektre 25,4 milliárdot szánnának. A szegedi felsőoktatást kitörési pontnak nevezte a pártelnök: ennek jegyében folytatnák a biopoliszprogramot, fejlesztenék a szoftveripari kutatásokat és a műszaki képzést.

A pártelnök Makón és Apátfalván

A makói Korona nagytermében tartott tegnap délután lakossági fórumot Hiller István, az MSZP elnöke, aki ezt követően Apátfalvára látogatott, és köszöntőt mondott Luigi koncertje előtt, majd az előtérben találkozott a választókkal. Megtudtuk, a szocialisták azért választották ezt a programot, mert azokat is szerették volna megszólítani, akik nem feltétlenül érdeklődnek a politikai rendezvények iránt.

A pártelnök szerint jelenleg nincs kormányváltó hangulat az országban, ami annak köszönhető, hogy sikeres a szocialisták kampánya, az Új Magyarország program, és az emberek többsége elutasítja a Fidesz „Vizsla-stílusát". Kijelentette: a közvélemény-kutatások szerint fej fej mellett állnak a legnagyobb ellenzéki párttal, ami azt jelenti: a Fidesz támogatottsága stagnál, a szocialistáké nő. Botka László Hiller szavaihoz hozzátette: emelt fővel állhatnak a szegedi választók elé, mert amit 2002-ben ígértek, teljesítették. A polgármester reméli: a Fidesz „depressziókampánya" nem arat sikert a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom