Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Hiller István megyénkben kezdte az országjárást

Megyénkben kezdte tegnap országjáró körútját Hiller István. Az MSZP elnöke azt mondta, azért ide jött először, mert az itt élők életében új fejezetet nyit az autópálya. „Ez az összefogás és a szövetségkötés pillanata" – ezt Lázár János vásárhelyi polgármester mondta, amikor Medgyessy Pétert köszöntötte dolgozószobájában. A volt miniszterelnök megígérte, utazó nagykövetként a vásárhelyi kistérség érdekeit is képviseli majd.
Hiller István a Délmagyarország szerkesztőségében Szetey Andrással, lapunk főszerkesztőjével. Fotó: Karnok Csaba
Csongrád megye volt Hiller István országjáró körútjának első állomása. A nagyobbik kormányzópárt első embere azt mondta, azért ide jött először, mert meggyőződése, hogy a megye és a térség életében új fejezetet nyit a hamarosan elkészülő autópálya. Az MSZP elnöke lapunk szerkesztőségébe is ellátogatott, s interjút adott, amelyet később közlünk. Hiller fórumon hallgatta meg a térség életében meghatározó szerepet játszó cégek vezetőinek véleményét, majd Szentesen tartott választókerületi fórumot, este pedig Csongrádon sajtóbeszélgetésen vett részt.

Medgyessy Péter Hódmezővásárhelyre látogatott. A volt miniszterelnököt délelőtt a városházán fogadta Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő és Hernádi Gyula, az MSZP helyi frakcióvezetője. A polgármester dolgozószobájában folytatott megbeszélésen Lázár hangsúlyozta, azért hívták meg Medgyessy Pétert, hogy megismerkedhessen a város helyzetével, s tekintélyével és kapcsolataival támogassa a helyi elképzeléseket. Ez a város érdekét szolgáló összefogás és a szövetségkötés pillanata – hangsúlyozta Lázár János.

Medgyessy Pétert a városházán fogadta Lázár János, Vásárhely polgármestere. Fotó: Tésik Attila
Hódmezővásárhely a szembenállás szimbólumává vált, ráadásul fideszes a városvezetés, ezért óvta egy nyugat-dunántúli ismerőse Medgyessyt attól, hogy ellátogasson a városba. A volt miniszterelnök azonban azt vallja, a politikai hovatartozás csak a választásig érdekes, onnantól kezdve már csak az számít, hogy akit megválasztanak, mit tesz a városért.
– Engem csak ez utóbbi érdekel, ezért fogadtam el a meghívást – jelentette ki.

Medgyessy Péter vállalta, hogy utazó nagykövetként a vásárhelyi kistérség érdekeit is képviseli. Tegnap megnézte az őszi tárlatot és a holokausztmúzeumot, majd ellátogatott a nyugdíjaslakóparkban élőkhöz. A helyi gazdasági élet prominenseivel elfogyasztott ebédet követően Hézső Ferenc festőművésszel találkozott.


Orbán Viktor szombaton jön

Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke lesz a díszvendége a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége rendkívüli kongresszusának. A rendezvény szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik a vásárhelyi városi sportcsarnokban. A nyilvános, bárki által látogatható fórumon a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről lesz szó. Jakab István, a Gazdakörök országos elnöke ez alkalommal adja át Orbánnak azt az agrárprogramot, amelyet az ő felkérésére készítettek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grundagend a grundon

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Szegeden a belvárosi parkolók zsúfoltságának csökkentésére. A… Tovább olvasom