Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Hip-hop versenyt nyert a társastáncos

A 14 éves szegedi Oláh Hanna Zsófia nyerte az egyik legnagyobb sportszergyártó cég magyarországi hip-hop táncversenyét. Az egyébként társastáncot tanuló lány jutalma: londoni bevásárlás.
Zsófia nem tartja magát profinak Fotó: Karnok Csaba
– Te ugye nem akarsz táncolni, kislányom? – kérdezte édesanyja a szegedi Oláh Hanna Zsófiát április 1-jén a Budapesti Kongresszusi Központban. Oláhné Nagy Éva azt hitte, csak nézőként jöttek a hip-hop versenyre, de 14 éves lánya nem azért tanulta be még Szegeden a Madonnával, Britney Spearsszel, Shakirával is együtt dolgozó Jamie King koreográfiáját, hogy ülve nézze végig a megmérettetést. Táncolni akart, és bár az induláshoz fiatal kora miatt szülői engedély kellett, megnyerte az országos versenyt.

Az óriás teremben először hatszázan táncolták el az előre begyakorolt bonyolult lépéseket. Négy órával később már csak a három legjobb, köztük a mezőny egyik legfiatalabbja: Oláh Zsófi. Miután közülük nem tudtak választani, a zsűri úgy döntött, hogy bár a versenykiírásban nem szerepel, szabad stílusban is táncolniuk kell a lányoknak.

– De az én lányom nem is tud improvizálni – ijedt meg Éva. A zsűri szerint azonban tudott. Az értékelésében leginkább Oláh Zsófi dinamizmusát, elegáns mozdulatait hangsúlyozták. Éva szerint mindez annak köszönhető, hogy Zsófi négyéves kora óta társastáncol. Ezért használja egész testét a táncban, ezért lezártak, szépek a mozdulatai.

– Nem gondoltam semmi másra, csak arra, hogy táncolok. Föl voltam dobódva. Bár a regisztráció alatt még remegtem, a színpadon már nem voltam ideges – mesélte Zsófi. Nem gondolt arra sem, hogy nyerhet, ezért abban a pillanatban, amikor kimondták a nevét, éppen egy másik versenyzőnek gratulált.

– Utána fél óráig sírtunk anyuval – tette hozzá a kislány, akinek karján még mindig ott a versenyre jogosító papírszalag.

Az első díjjal Zsófi egy kétszemélyes londoni utat nyert. Évával májusban utaznak, de nemcsak várost néznek, hanem egy sportszeráruházban be is vásárolhatnak.

Az elért eredmény ellenére arra a kérdésre, hogy a közeljövőben indul-e hasonló megmérettetésen, Zsófi szerényen csak ennyit mondott: nem hiszi, mert a verseny a profiknak való.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkácsy jön, az árvízkép marad

A hárommegyés Munkácsy-vándortárlat májusban érkezik Szegedre. Helyét a Móra-múzeum munkatársai… Tovább olvasom