Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Hirdetésben keresik Antalt

Szeged - Eltűnt Ancsányi Antal – állt a szeptember 4-i Délmagyarország hirdetései között a nem hétköznapi szöveg. Tárcsáztuk az ugyanitt megadott telefonszámot, egy asszony kétségbeesett hangon szólt bele: a fiukról van szó, nem tudják, hová tűnt.
Újsághirdetésben keresi fiát egy dorozsmai házaspár. A Délmagyarország szeptember 4-i számában, az apróhirdetések között találtuk: ifj. Ancsányi Antal augusztus 4-én munkába ment, azóta nem tért haza.

Augusztus 7-én jelentették a dorozsmai szülők a rendőrségen, hogy nem tudják, hol van a fiuk. Hosszú napokig nem történt semmi. Majd három héttel az eltűnés után telefonáltak a rendőrök: megtalálták Antal kocsiját a Nagyszéksós dűlőnél, egy kukoricás mellett.

– A kukoricás tulajdonosa hívta a rendőröket az elhagyott autó miatt, akik a rendszám alapján rájöttek: az én fiamé. Ekkor hívtak engem – meséli könnyes szemmel Ancsányi Antalné Török Anna, a férfi 68 éves édesanyja.

Antal édesanyja sírva mondta: nem tudja, miért és hová ment el a fia. Fotó: Segesvári Csaba
Antal édesanyja sírva mondta: nem tudja, miért és hová ment el a fia. Fotó: Segesvári Csaba

A rendőrök, miután beszéltek Annával, visszamentek a kocsihoz. Ahogy az anya meséli, nagy volt a meglepetésük, mert valahonnan előkerült Antal: bent ült az autójában. Azt mondta a rendőröknek, csak a kukoricákat nézi. Bevitték a kapitányságra, és felvették a jegyzőkönyvet. Majd elengedték a 48 éves férfit.

Rendőrségi listán

A felnőttkorú, beszámítható személy kérheti: ne értesítsék a családját arról, hol tartózkodik. Ancsányi nem kérte, mert Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette: egy hete ismét az eltűntek között tartják számon.

Mire a szülők megérkeztek a rendőrségre, a fiukat már nem találták ott.
– A rendőrök semmit nem mondtak – panaszolja az idős asszony. – Hazamentünk és vártunk, de a fiam nem került elő.

Pár nappal később, augusztus utolsó hetében ismét jelentették a hatóságnál: nincs meg Antal, keressék.

A szülők nem értik, mi lelte a fiukat, aki semmi jelét nem adta annak, hogy bármi problémája lenne, vagy hogy el akarna menni otthonról.
– Szólhatott volna, ha valami baja van. De nem mondott semmit. Nagyon érzékeny ember, de nem értjük, miért ment el szó nélkül – hitetlenkedett a 71 éves édesapa.

Ancsányi Antal a szülők elmondása szerint 14 éven keresztül rendszeresen bejárt dolgozni a szegedi szalámigyárba, ahol csoportvezető volt. Az édesanyja azt mondja, még betegszabadságon sem volt sosem. A férfinak felesége, élettársa, gyermeke nincs. A szülők és négy testvére – tanácstalanok.

Olvasóink írták

 • 9. intimus 2008. szeptember 12. 20:59
  „Tudom.Tuti!”
 • 8. Shauri 2008. szeptember 12. 19:23
  „Honnan tudod Intimus!! Tuti Hazament?”
 • 7. intimus 2008. szeptember 11. 21:25
  „Hazament!:)”
 • 6. Piki 2008. szeptember 09. 15:49
  „Őt fogták ki minap a Tiszából.
  Sajnálom nagyon.”
 • 5. Shauri 2008. szeptember 07. 11:30
  „Tóni bá (mert hogy minden munkatársa így hívja) egy jóra való ember... soha nem látszott rajta hogy lenne valami baja vagy valamilyen problémája ami miatt így elkellene tűnni... sose panaszkodott és az utolsó munkanapján is szinte fel volt villanyozódva... én is meg a többi munkatársai is meglepődve olvastuk ezt a cikket, mivel nem tudtunk semmit róla... mindannyian reménykedünk hogy épségben előkerül Tóni bá”
 • 4. web 2008. szeptember 06. 21:46
  „És hol az autó?Merre jár vajon,akkor azt is körözni kellene a tulajjal együtt nem?Ismerősöm testvére is el volt tűnve sokáig azután egy óvatlan pillanatban megtudott szökni(etették itatták fűvel fával teljesen lesoványodva került elő),De előtte átirattatták vele a tulajdonrészét a ´vendégül látó részére.”
 • 3. intimus 2008. szeptember 06. 16:35
  „Remélem minél előbb megtalálják Őt,hisz aki ismeri tudja,hogy megbízható,rendes ember!Nem kell ítélkezni felette,ez a sajnálatos dolog ami most vele történik, szerintem nem arról szól,hogy a szüleit vagy a körülötte lévőket akarná bántani,felzaklatni,sokkal inkább korunk népbetegségére utal,ami bármelyikünkkel,bármikor megtörténhet...”
 • 2. nagypappa 2008. szeptember 06. 04:11
  „Szerintem, függetleníteni akarja a magát a szüleitől, családjától.
  Ennek nem ez a módja...
  Tessék megmondani a szüleinek, hogy mi a szándéka. Ne hagyja szerencsétlen szüleit kétségek közt. Nem azért óvták nevelték.”
 • 1. k 2008. szeptember 06. 01:27
  „eltűnt előkerült aztán megint eltűnt ha jól értem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkönnyítik a munkát a modern digitális eszközök

Szeged - GPS, okostelefon, laptop, mp3-lejátszó – egyre több digitális készülék segíti az… Tovább olvasom