Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Híres amerikai producert megkárosító csalók ellen emeltek vádat Szegeden

Egy híres amerikai filmproducert 437 ezer dollárral megkárosító csalók ellen emelt vádat az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, a két szerb és egy horvát állampolgárt különösen nagy kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás bűntettével, valamint pénzmosás elkövetésében való megállapodás vétségével vádolják. A vádirat szerint a három férfi megállapodott abban, hogy megszerzik az angol-amerikai kettős állampolgárságú filmproducernek egy csehországi bankban vezetett bankszámláján levő pénzét.

A producer nevére és személyi adataival - a vádlottak egyikének fényképével - hamis brit útlevelet, személyi igazolványt és vezetői engedélyt, valamint névjegykártyákat készítettek.

A hamis okmányok felhasználásával Szegeden a sértett nevére számlát nyitottak. Másnap a vádlottak Prágába utaztak, ahol bementek a producer számlavezető bankjába, ott a hamis okiratok felhasználásával megváltoztatták a bankszámla internetes hozzáférési kódjait. Ezt követően kétezer dollárt felvettek a számláról, 435 ezer dollárt pedig a magyarországi bankszámlára átutaltak. Majd visszautaztak Szegedre, ahol 12 ezer dollárt felvettek, a fennmaradó több mint 400 ezer dollárt át akarták utaltatni egy érdekeltségükbe tartozó fiktív cégnek. A sértett azonban megtudta, hogy bankszámlájáról pénzt vettek fel, és utaltak át, ezért értesítette a magyar bankot. A vádlottak 437 ezer dollár, mintegy 120 millió forint kárt okoztak, de mivel a pénz nagy részét lefoglalták, így a meg nem térült kár összege mintegy 4 millió forint - tudatta a csoportvezető ügyész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így megyünk egymás agyára nap mint nap - Lehet készülni az együttélésre de megjósolhatatlan, miből lesz vita

Így megyünk egymás agyára nap mint nap - Lehet készülni az együttélésre de megjósolhatatlan, miből lesz vita
Néha vécépapírba fúj orrot, a fogkrémes tubus közepét nyomja, és olyan mosdócsapot vesz, ami alá egy… Tovább olvasom