Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Hírességek is iwiweznek

Janik László levelet ír az ismeretleneknek, Juronics Tamás legtöbbször semmit. Elekes Kata mindenkit visszaigazol, Janics Natasát pedig lelkesítik az üzenetek. A szegedi hírességek összességében jó dolognak tartják az iwiwet.
Janics Natasa adatlapja az iwiwen
Az iwiw egyesek szerint hasznos találmány, mások szerint átok. Vannak, akik úgy gondolják, így számon tarthatják ismerőseiket, és akadnak, akiknek borsózik a hátuk attól, hogy idegenek a magánéletükben vájkáljanak. Sőt olyan pletykák is terjengtek egy időben, miszerint a rendszert a kormány emberei eszelték ki, hogy szemmel tarthassák az állampolgárokat. Kiszolgáltatottá vagy közismertté válunk egy-egy jó kép által? És mi a helyzet azokkal, akik országszerte ismertek? A hírességek a rajongók célpontjaivá válnak, vagy elkerülhetik az ismerősinváziót?
Elekes Kata a Topmodell leszek című műsor kapcsán vált ismertté. A fiatal lány jó dolognak tartja az iwiwet. – A műsor óta sokkal többen jelölnek be, mint azelőtt: naponta akár hatan-heten is. Válogatás nélkül visszaigazolom az embereket, hiszen nem akarok megbántani senkit azzal, hogy elutasítom.

Janik László szegedi színész ezt nem így gondolja. Szerinte az iwiw érdekes dolog, de nem arra való, hogy idegeneket gyűjtsünk össze a névjegyzékünkben. – Ha olyan jelöl be, akiről nem tudom, kicsoda, levélben rákérdezek az ismeretségre. Rajongók is sokszor megkeresnek, akiket legtöbbször szívesen visszajelölök, de én leginkább az évek során elmaradozott régi ismerősökkel, osztálytársakkal vettem fel újra a kapcsolatot. Janik László információközlés szempontjából is nagyon előnyösnek találja az internetes oldalt, hiszen nem kell e-mailekkel, telefonokkal vesződnie ahhoz, hogy ismerőseinek szóljon egy új bemutatóról: itt egy csokorban megtalálja, és értesítheti őket.

Juronics Tamás táncművész is ugyanígy vélekedik erről, de emellett szigorúan ragaszkodik nézetéhez: az iwiw oldalai az ismerősök összegyűjtésére valók, nem pedig ismerkedésre. – Sokszor előfordul, hogy vadidegenek jelölnek be. Láttak a színpadon, és azt gondolják, már van is közöttünk kapcsolat. Én azonban csak olyanokat jelölök vissza, akiket tényleg az ismerőseimnek tekintek, akikkel többször találkoztam, beszélgettem. Mostanra több mint ezer fölé emelkedett ezek száma, így egyre nehezebb átlátni az adatbázist.

Macska az iwiwen

Az iwiwet használók körében Gipsz Jakab, a Szegedi Paprika és Pumukli mellett többek között még egy szegedi macska is szerepel 28 ismerőssel.

Miló, a Való Világ harmadik szériájának győztese is hasonló problémákkal küzd, hiszen nála ez a szám már majdnem a négyezret is eléri. Igaz, „ismerősei" közül sokan vadidegenek. – Korábban csak a valódi ismerősöket jelöltem vissza. Amióta azonban degradáló üzeneteket kaptam az elutasítottaktól, inkább mindenkit felveszek. Ezzel azonban elvesztette valódi szerepét az oldal.

Janics Natasa, az olimpiai bajnok kajakozó csak jó véleménnyel van az iwiwről. Több mint háromezer ismerőse között több száz rajongó szerepel. – Sokszor előfordul, hogy edzés után fáradtan nézem meg az üzeneteimet. Ilyenkor mindig jólesik egy-két jó szó. A rajongók gratulációi lelkesítenek. Véleményem szerint nagyon jó dolog az iwiw.

Bobkó Anna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zároltak 19 tonna romlott árut

A Törökbálinton lebukott M. E. G. A. cégcsoport lejárt szavatosságú élelmiszereiből megyénkben is… Tovább olvasom