Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Hívásra ment a szocialista jelölt

Elkísértük egy választópolgárhoz a szocialista párt szegedi elnökét és az egyik képviselőjelöltet. A szocialisták most házról házra járnak, jövő héttől pedig pultjaikkal is kitelepülnek.
Kozma József és H. Nagy László Horváthné Katona Irénnél
H. Nagy László képviselőjelölt a 342. ajánlószelvényét gyűjtötte be tegnap Rókuson. Horváthné Katona Irén várta a fiatal szocialista politikust, akit elkísért a párt városi elnöke, Kozma József is.

H. Nagy úgy számol, hogy 1200 szavazattal megnyerheti a rókusi körzetet. A vendéglátó átadta a politikusoknak az ajánlószelvényt, azt mondta Botka László polgármestersége alatt sokat fejlődött a város. – Kis fiatalítás nem árt – mosolygott a jelöltre.

Kozma, akit a párt a megyei közgyűlés elnökének jelöl, búcsúzáskor megjegyezte, az volna a jó, ha a választási kampánnyal négyévente csak két hetet kellene foglalkozni, egyébként pedig mindenki tenné a dolgát – felhatalmazása szerint.

A szocialisták ebben a kampányban lakásról lakásra járnak – tudtuk meg. A városi pártelnök azt mondta, jövő héten már pultjaikkal is kitelepülnek. Ha a jelöltek összegyűjtötték a kopogtatócédulát, utána indul a kampány programjukkal, amely egybevág a polgármesteri kampánnyal. H. Nagy ezután folytatta a kopogtatócédulák begyűjtését, de azt kérte, ne kísérjük tovább.

Megkerestük Szentgyörgyi Pál alpolgármestert is, aki Felsővároson indul, de sok elfoglaltsága mellett tegnap már nem maradt ideje a cédulákra. Solymos László alpolgármester azt mondta, ő már begyűjtötte a szükséges mennyiséget. Nagy Sándor alpolgármester ugyan még gyűjtöget, de tegnap nem ment ki körzetébe, viszont ismertette a cédulagyűjtési módszereket. Vagy egy környéken járatos ismerőse vezeti végig a lakótömbökön, vagy becsöngetnek minden lakásba. – Utóbbi jóval kellemetlenebb, több a visszautasítás – tette hozzá a jelölt. Ennek ellenére jó a tapasztalata. Bár a személyes találkozás a választókkal nehéz „műfaj", sokszor jól sikerül. A szabaddemokrata alpolgármester legutóbb hétfőn ment cédulát gyűjteni, akkor munka után, öltönyben járta a panelnegyedet. Ha viszont hét végén vág neki, sportosabb ruhát ölt. Leül a parkban pihenő emberekkel beszélgetni. Sokszor be sem kell mutatkoznia, a Felsővárosiak a nevén szólítják, ismerik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két bódéváros tűnik el egyszerre

Szeged gyomrának nevezett Mars tér, a kisemberek piaca sosem versenyzett a dorozsmai nagybanival, a… Tovább olvasom