Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hivatalosan is elkezdődött a strandszezon Szegeden

Szeged - Hiába tartottak-tartanak több majálist is Szegeden: sokan a május 1-jét nem emiatt, hanem a szabadtéri strandok megnyitásáért várják. A Ligetfürdőben és Sziksóstón is többen megcsobbantak a vízben.
– Strandidő van, ilyenkor strandolni kell! Majd ha besötétedik, akkor jöhet a hurka a ligetben! – mondta Orosz János a Ligetfürdő hideg vizes medencéje mellett. Tegnap nyitottak ki a szegedi szabadtéri strandok: a látogatókat kérdeztük, miért fontosabb számukra a pancsolás a ligetfílingnél.

– Már alig vártuk, hogy lekerüljön a ponyva. Mikor szabadtéri lesz a SZUE, rögtön átsuhan rajta az a jellegzetes illat, ami a liget és a Tisza közelségét jelzi – áradozott a strandról a már néhány hosszt leúszó Orosz János. Ötvenöt éve jár a SZUE-ba: minden szezonnyitón ott volt. A nyugdíjas férfihoz hasonlóan sokan választották a strandot a munka ünnepén.

Papp Enikőék a strandot választották a liget helyett. Fotó: Karnok Csaba (Képgaléria)

Gyerünk, mindenki be! – adta ki a parancsot Garancz László. A kisfiú családjával együtt az élménymedence partján telepedett le. – Itt nincsenek sokan, és a gyerekeim is élvezik – sorolta a strand előnyeit a majálissal szemben édesanyja, Papp Enikő. Azt mondta, ő biztosan nem megy ki a ligetbe, míg vendégük, a szabadkai Porkoláb család még nem döntött erről. Porkoláb Attila és Anikó, valamint Piszanity Csilla még nem volt a szegedi fürdőben. A vizet kellemesnek találták, majd mikor a csúszdákon megindult a víz, azt is egyből kipróbálták. Volt, aki keresztrejtvénnyel, más babakocsival jelent meg a SZUE-ban, a legtöbben pedig a lángosos előtt álltak sorba. A fokhagymás-olajos illat hamar elkeveredett a medencék klóros kipárolgásával.

Miénk az egész medence – ezt már Faragó Éva mondta Sziksósfürdőn. A nyolcadikos lány osztálytársaival együtt buszozott ki a Szikire. – Először hideg volt a víz, de aztán meg lehet szokni. Végül is jó idő van, vagy nem? – nézett fel töprengve az éppen akkor beborult égre Ficzere Döniz.

Forró Barbara és Gyurmán Lilla a Sziksóstó plázsán. Fotó: Karnok Csaba
Forró Barbara és Gyurmán Lilla a Sziksóstó plázsán. Fotó: Karnok Csaba

A lányok szerint csak este érdemes majálisra menni, így kézenfekvő megoldás volt a strand. A Sziksóstó parkolójában egyébként meglepően sok autó állt, de a kilátogatók többsége a vízbe nem merészkedett bele.

– Bográcsoztunk, most pedig napozunk – mondta a homokos plázs két nyugszékében pihenve Forró Barbara és Gyurmán Lilla. A fiatal lányok hozzátartozói közül volt, aki focizott, más vízilabdázott. Láttunk dobozos sört szopogató férfit a vizet kémlelni, a parton köveket gyűjtő kislányt, a büfék előtt pedig sorban állókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A REÖK vasárnapi, ünnepi kínálata

Szeged - Május első vasárnapján a világ szinte minden szegletében az édesanyákat köszöntik. Tovább olvasom