Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Hivatalosan már bontanak, de még állnak a Gomba falai

Szeged - A terület átadásával és átvételével hétfőn hivatalosan elkezdődött az újszegedi Gomba, valamint a Fürdő utcai ingatlanok bontása. Látványos szakaszukba azonban majd csak két hét múlva érkeznek el a munkálatok.
Külső szemlélő még nem látott mozgást az újszegedi Gomba körül hétfőn, holott hivatalosan elkezdődött a bontás. Ez azonban csak annyit jelentett, hogy a bontási munkálatokra kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton nyertes Szeviép Zrt.-nek átadták a munkaterületet. Barkó Károly, a Hunguest Hotels Zrt. Pr- és reklámigazgatója elmondta, először a környező ingatlanokat, a Fürdő utca 3., 5., 7. számú épületet, majd a Gombát, a hozzá tartozó öltözőt és kazánházat, az egyéb kiszolgálóépítményeket, s a medencéket, parkolókat, járdákat bontják el.

A vezető hangsúlyozta, nem kell attól tartani, hogy a környező épületek veszélyben lennének, sőt a SZUE gyógyvizes és úszómedencéje, valamint a csúszdás külső élménymedence – mint ahogy azt ígérték – továbbra is nyitva tart. Azt azonban nem garantálta, hogy a bontás nem jár majd zajjal és porral. A kivitelező Szeviép Zrt. 60 napot ígért a munkák befejezésére.

Változások az önkormányzati cégeknél

Az újszegedi gyógy-, wellness- és élményfürdő beruházásra létrehozott projektcég, a Szegedi Ligetfürdő Kft. – tagjai az önkormányzat és a Hunguest Hotels Zrt. – egyik ügyvezető igazgatója Szűcs Szabolcs, aki Bánáti Antalt váltotta székében, valamint Maklári Lászlóné, a Forrás igazgatója. Ez a cég üzemelteti a Ligetfürdőt. A Szegedi Fürdők Kft. kezelésében jelenleg az Anna és Sziksósfürdő (amelyet nem sikerült bérbe adni) van, a cég ügyvezetője Bánáti Antal.

De még nincs vége a szervezeti változások sorának: július 1-jétől ugyanis a Fürdők Kft. összeolvad a városi sportigazgatósággal Szegedi Sport és Fürdő Kft. néven. A két fürdőn kívül az új szervezethez tartozik majd Bánáti irányításával többek között a sportuszoda, a kisstadion, a műjégpálya, a lőtér, a vízitelep, az újszegedi liget Játékok kertje, s a kiskundorozsmai sportpálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden játszanak a Kassai Thália Színház művészei

Szeged - A Kassai Thália Színház művészeinek előadásában láthatnak két produkciót az érdeklődők az… Tovább olvasom