Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Hódi Lajos visszavág Csapó Balázsnak

A bűncselekménygyanús ügyek elévültek a város temetkezési cégénél – az ügyészség nem indított nyomozást Csapó Balázs lakossági érdekvédelmi megbízott följelentése nyomán. A temetkezési cég igazgatója viszont beperli Csapót.
Hódi Lajos perelni fog. Fotó: Schmidt Andrea
Nem indított nyomozást az ügyészség Csapó Balázs följelentése nyomán. A városházi lakossági érdekvédelmi megbízott a Szegedi Testamentum Kft. ügyében tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a múlt héten. Csapó az önkormányzati cég gazdálkodását vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés gyanúja merül fel.

A Szegedi Városi Ügyészség azonban elutasította a feljelentését: „Bűncselekmény elkövetésének gyanúja a beadványból megállapítható ugyan, de ezekben az esetetekben az elévülés bekövetkezett." „Más esetekben a feljelentés elutasítására azért került sor, mert a feljelentésből bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható" – írta az ügyészség közleményében.

Mindez nem jelenti azt, hogy a cégnél minden rendben zajlott, erre a városi ügyészség közleménye is utal. Úgy fogalmaznak, hogy a „gazdasági döntések indokoltsága megkérdőjelezhető". Adatot azonban nem találtak arra, hogy a döntést hozó vezető szándékosan, vagy a vagyonkezelési szabályok megszegésével vagyoni hátrányt okozott volna a társaságnak. „A gazdaságilag esetlegesen nem megalapozott és ezáltal hibás döntések miatti felelősség nem büntetőjogi kérdés, azt a vonatkozó jogszabályok a tulajdonos hatáskörébe utalják, és számára munkajogi és polgári jogi lehetőségeket biztosítanak" – hangsúlyozza az ügyészség.

Hódi Lajos, a Szegedi Testamentum Kft. igazgatója tegnap lapunknak azt mondta, mind a cég jó híre, mind a személyiségi jogainak megsértése miatt pert indít Csapó ellen. Jóvátételt kér, és nem elégszik meg a nyilvános bocsánatkéréssel, hanem megjelöl egy összeget, amellyel megvigasztalódik, és azt a Kálvária Védőotthon javára utalja át – tette hozzá.

Csapó Balázs, az önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottja tegnap lapunk munkatársától értesült az ügyészség döntéséről, a határozat kézhezvételéig nem kívánt nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széplaki Ferenc az új polgármester

Széplaki Ferenc veszi át októberig a polgármesteri feladatokat Ópusztaszeren – döntött tegnap… Tovább olvasom