Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Hófehér galambok, jégszobrok, csokiszökőkút, tűzijáték

Szeged - Csokiszökőkút, jégszobor, sztárvendég és tűzijáték – akár több százezer forintba is kerülhet egy-egy látványelem az esküvői szertartáson.
Az egyik sarokban régi, fekete-fehér készüléken rövid kisfilm fut: pelenkás kislány rohangál szülei és nagyszülei társaságában, majd felnő, és érettségit tesz. Egy másik régi tévén, egy másik sarokban ugyanez a történés, csak ott a film egy kisfiú felcseperedését mutatja be. Majd a kíváncsi vendégek megpillanthatják e két gyermek első közös képeit, de ezt már egy hatalmas plazmatévén, a terem közepén. A hosszú évek története című alkotás elkészítését, melyet a násznépnek vetítenek, fotó- és videostúdiókban kérhetik a jegyesek. A barátok is gyakran meglepik videoüzenettel a fiatal párt. A nászajándéknak is betudható figyelmesség a jegyesek sztoriját bemutató kisfilmhez hasonlóan körülbelül 25-30 ezer forintba kerül.

Filmre viszik

– Az esküvőnk fotón és videofelvételen egyaránt az első perctől az utolsóig meg lesz örökítve: menüvel, tartalomjegyzékkel és borítóval ellátott DVD-t készíttetünk. A lemezre rövid videoklipek is kerülnek, és a gyerekkorunkról, közös életünkről készült kisfilm is rajta lesz – mesélte a 24 éves Szántó Noémi, aki párjával, Lacival idén augusztusban mondja ki a boldogító igent. Körülbelül 150 ezer forintot költenek csak a fotózásra és a videotechnikára. A háromszáz fős esküvőnek meglesz a varázsa: a templomból kilépve a fiatal pár úgy tervezi, egy-egy fehér galambot fog elröptetni. A jelképes „szertartás" körülbelül tízezer forintba kerül.

Koktélkeverők

A jegyesek mixerfiúk meghívását is tervezik, akik külön mixershow-val is szórakoztatnák a vendégeket. A koktélkeverők a fiatalok ismerősei, nem tudtak hiteles árat mondani, ezért megkérdeztünk egy szegedi esküvőszervezőt.

A csokiszökőkút ma már elengedhetetlen kelléke a menőbb társasági eseményeknek. Fotó: Karnok Csaba
A csokiszökőkút ma már elengedhetetlen kelléke a menőbb társasági eseményeknek.
Fotó: Karnok Csaba

– A látványelemekkel kombinált műsor 80-100 ezer forintba is kerülhet. Ha viszont egyszerű koktélkeverésről kell gondoskodni, csak 20-30 ezer forintot kérnek egy éjszakára a mixerek – magyarázta Pleskó-Almási Anita szegedi esküvőszervező. Elmondta, az imént említett árak az alkoholfogyasztást nem tartalmazzák. Egy százfős násznépre körülbelül 100 ezer forint értékű italfogyasztást kell számolni.

Csokiból, sajtból, pezsgőből

A szakember elmesélte azt is, hogy mostanában nagyon divatos a csokiszökőkút és a jégszobor. Az előbbit a vacsora és a torta között szokták kiállítani. Az ét-, a tej- vagy éppen a fehércsokoládés fondü jól mutat, és gyümölccsel kiváló desszert. Az ínyenc szökőkút üzemeltetése személyzettel együtt 70-80 ezer forintba kerül. Sajt- és pezsgőszökőkutat is kérhetnek az ifjú házasok, de az még nem terjedt el annyira. És a jégszobor is ritkábban dísze az esküvőknek, mivel az ára elég borsos, és körülbelül hat óráig bírja. Harmincezer forintért készítik el Budapesten, de mire Szegedre szállítják, csaknem a háromszorosába kerül. Néhány óra után pedig egyszerűen elolvad.

Hastánc és salsa

– Az esküvőkön gyakran műsort is készítenek, hastáncbemutatót tartanak, vagy salsakoreográfiákkal szórakoztatják a vendégeket. Az ötlet azért jó, mert a show részesévé teszik a vendégeket, megkezdődhet a mulatság – mondta az esküvőszervező. Visszaemlékezett: egyszer egy házaspár a Dirty dancing című filmből vett koreográfiával lepte meg a násznépet.

Az emeletes tortaköltemény nem csak az esküvői kiállítások hatásos látványeleme. Fotó: DM/DV
Az emeletes tortaköltemény nem csak az esküvői kiállítások hatásos látványeleme. Fotó: DM/DV

Az esküvői extrák talán leglátványosabb eleme lehet a tűzijáték: külön hatósági engedélyeket kell kérni a tűzoltóságtól és a rendőrségtől, melynek összege 20 ezer forint. Egy négy-öt perces, már élvezhető műsor 100 ezer forintnál kezdődik. A szerelmesek gyakran monogramjukat vagy nevüket foglaltatják szívbe az égibemutatón. A jegyesek számára a ruha, a megfelelő helyszín kiválasztása és a vendégek ellátása az elsődleges, és csak ezután gondolkodnak extra szolgáltatásokban – tudtuk meg Pleskó-Almási Anitától.

Lepkék és héliumos lufi

Nem elképzelhetetlen, hogy pillangót röptessenek, amikor az ifjú házasok kilépnek a templomból. Százezer forintért már megvalósítható az érdekes látvány. Csakhogy az erre alkalmas több száz és ezer színes lepke idegenből érkezik, ezért állat-egészségügyi engedélyt kell hozzá kérni. Ráadásul ha picit szeles, nyirkos az idő, meg is hiúsulhat az attrakció, mert a lepkék nem repülnek ki a ketrecből. Gyakrabban kérnek héliumos lufit a fiatal pár köszöntésére. Egy százfős társaságnak körülbelül 30 ezer forintba kerül a mulatság. A színes léggömbbe üzenetet is akasztanak: lehet, hogy az ország túlsó feléből érkezik a válasz.

Sztárvendégek

– Gáspár Lacit 250 ezerért, a Váradi Roma Cafét 230 ezerért sikerült legutóbb esküvőre leszervezni. Rúzsa Magdi már egymillióért vállal egy esküvői fellépést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paula halála életeket menthet – a képzésben is

Szeged - Egy súlyos balesetben veszítették el fiatal lányukat azok a szülők, akiket – a halálhír közlése mellett – rá kellett beszélniük intenzíves orvosoknak, hogy adják áldásukat az agyhalott lány szerveinek kivételére. Tovább olvasom