Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hogyan, mivel akarnak spórolni Szegeden?

A szegedi önkormányzat idén reálértékben 6 százalékkal kevesebb normatív támogatást kap a központi költségvetésből, mint tavaly.
Ez 770 millió forint mínuszt jelent. A szociális ágazat 100 millió forinttal kap kevesebbet. Az elvonás miatt embereket bocsátanak el, de más takarékossági intézkedéseket is kénytelen tenni az önkormányzat.

Délmagyarország / Délvilág hírek Hogy honnan és mennyi embert bocsátanak el, és mivel akarnak spórolni Szegeden, megtudhatja a Délmagyarország és Délvilág keddi számából! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 5. varadipal 2011. február 15. 10:12
  „Ragyogó alkalom a pártkatona hivatalnokok lapátra ültetésére. Sokat lehet spórolni rajta. Ráadásul fegyelmi ok mindíg van, csak keresni kell egy picit, és még a végkielégítés is megtakarítható lesz. Ügyes provokálással, sunyi ellehetetlenítéssel mindenkit ki lehet hozni a sodrából, csak idő kell hozzá.A hanyag munkavégzés máris megállapítható a fél közgyűlésre.”
 • 4. jozko 2011. február 14. 22:04
  „Spórolunk - kerül, amibe kerül!

  Valahogy így megy ez!

  Egyébként talán spórolni sem kellene annyira, ha az illetékesek megtanulnának - hatáskörükben-jövedelemtermelő tevékenységet generálni-/nem csak inproduktív módon, mind több büntetés beszedésével/-
  és ami még fontosabb:
  Gazdálkodni!

  Most két kézzel pocsékolnak, szórják a pénzt, elherdálják a lehetőségeket!”
 • 3. frakk 2011. február 14. 21:48
  „Talán ha nem eszetlen fejlesztésekbe ölnék a pénzeket , akkor a működési költségek nem terhelnék hatványozottan a városi büdzsét. Nem "agora"központra "alsóvárosi faluházra" és sorolhatnám reggelig, marhaságokra kellene a pénzeket kidobálni. Egyetlen céges autó fenntartása, horribilis összeg. Ha megnéznénk az Önkormányzat improduktív kiadási tételeit bődületes számok jönnének ki, mi mindenre folynak el a források. Az önkormányzati tulajdonú épületek fenntartása, a rezsitételek mind mind horribilisek. Ahhoz a hülye is ért , hogy a forrásokat költségeljük le. Ez végül begyűrűzik, és dolgozók állásába kerül. Takarékosság, az előrelátást is jelent.”
 • 2. dodó 2011. február 14. 21:13
  „Az összeg felét símán megspórolhatnák a közgyűlésen és a vezető állású önkormányzati alkalmazottakon, valamint a városi tulajdonú vállalatok vezetőin és igazgatótanácsi-, felügyelőbizottsági tagjain. A másik fele és még némi plusz is bejönne, ha a városi multik magyar vállalkozások mintájára adóznának.”
 • 1. Zsoltee0716 2011. február 14. 18:18
  „Árat is emelnek igaz ezt egy évben egszer kell befizetni építmény adó tavaly 1000ft körüli volt négyzetmétere, most meg 1200ft/m2
  Parkolás is drágább, ott nincsen un. akkora foyasztás, mint a tömegközlekedésnél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen is pert nyert a város a Mars téri kereskedőkkel szemben

A másodfokon eljáró megyei bíróság kimondta: a pavilonok elbontása sem lett volna jogszabályellenes. Tovább olvasom