Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket december hátralévő napjain.
Rozgonyi Anita sok új embert ismert meg. Fotó: Gyenes Kálmán
„2005 számomra fontos év volt, valaminek a lezárása, egyúttal újrakezdés is: Szegvárról Szegedre költöztem édesanyámmal és húgommal – szinte ez töltötte ki az egész évet. Mivel mindannyian ebben a városban dolgozunk, logikus lépés volt a váltás, de nem volt könnyű a kertes házat panelra cserélni, az ismerősöket otthagyni. Egyelőre albérletben élünk, jövőre hagytuk a lakásvásárlást. Szerencsére a karácsonyt nem kell a bérelt lakásban tölteni, ahogy évek óta mindig: nagymamám házában gyűlik össze a család. Szeged egyébként nem idegen számomra, ide jártam iskolába, és sok barátom él itt. Tetszik, hogy nyüzsgő, pörgős város.

Felfedeztem a beszélgetésre való kávézókat és a táncos szórakozóhelyeket. A költözés számomra új munkahelyet is jelentett. Kozmetikus vagyok, s ez a szakma részben az emberi kapcsolatokról szól, ezért újra ki kell alakítanom a vendégkörömet. Ez Szegváron már megvolt. Szerencsére azonban Szegeden is jól alakultak a dolgok: nem csupán kozmetikusként sikerült elhelyezkednem, hanem sminkesként alkalmaztak az egyik televíziónál is. Jó lehetőségnek tartom szakmailag, és megismerhetek új embereket is.

Szeretem a munkám, alig várom, hogy lezáruljon a költözéssel kapcsolatos hercehurca, és még jobban a vendégekre tudjak koncentrálni. Jövőre főiskolára szeretnék menni, szakmai szakoktatónak tanulnék."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaált fegyelmivel bocsátották el

Fegyelmi terhe mellett elbocsátották tegnap a szegedi rendelőintézetből Gaál Istvánt, az intézmény… Tovább olvasom