Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket december hátralévő napjain.
Deák Ernőné Icuka boltjában huszonhárom éve árulja a zöldségeket. Fotó: Gyenes Kálmán
„Nem szoktam különösebb újévi kívánságokat kigondolni, idén januárban mégis tervezgetéssel kezdtem az évet. Arra vágytam a legjobban, hogy a lányomnak sikerüljön otthont teremteni.

Minden erőmmel azért tevékenykedtem, hogy elkészüljön önálló kisháza, és minél hamarabb a saját portájára költözhessen. Bár jövőre is marad sok-sok csinosítanivaló, örülök, hogy ezen a héten sikerül beköltöznie.
Az évem tehát házfelújítással telt, mellette itt az üzletben dolgoztam. Szabadságra sem mentem az utóbbi évtizedekben, csupán egyszer.

Nehezen szoktattam ide a vevőkörömet, és nagyon vigyázok, hogy visszajárjon hozzám, aki errefelé lakik. Szívesen elbeszélgetek azokkal, akiken látom, hogy váltanának pár szót. Huszonhárom éve nyitottam ki a boltot, már az első vevőim gyermekei is meglett emberek, itt nőttek fel a szemem láttára. Ha név szerint nem is ismerem őket, azért pár kedves szóval érdeklődöm, és a legfontosabb: egymásra mosolygunk. A vidámság és nevetés új erővel tölt fel mindennap.

A vevők sokszor visszakérdeznek, hogyan bírom. Egyszerű a válasz: szeretem csinálni. Negyvenkét éve talpalok reggeltől napestig, de nem érzem a koromat. Lábamra, derekamra nem panaszkodhatom, nagyon jól érzem magam. És télen sem fázom, ahogy hűl a levegő, hozzászokom az időjáráshoz. Persze én is elfáradok estére, nem kell sokáig ringatni. Megnézem az esti tévéműsort, és gyorsan elalszom."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási sikert aratott babakiadványunk

Húszasával vitték tegnap az újságárusoktól a Délmagyarországot és a Délvilágot, amelyben elhelyeztük… Tovább olvasom