Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerősit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket december hátralévő napjain.
„Nő az unokám, Danika, nyílik az esze, csodálatosan beszél, és az ujja köré csavar bennünket – szeptemberben múlt kétéves. Az elmúlt év legnagyobb élménye volt azt figyelni, ahogy fejlődik, annak szemtanúja lenni, ahogy napról napra változik és egyre többet tud az őt körülvevő világról. Boldogsággal tölt el az is, hogy a gyerekeknek van önálló otthonuk, még akkor is, ha hitelből vették és törleszteniük kell a részleteket. Hétfő óta különben már nem dolgozom, mivel maradt bent egy csomó szabadságom, úgyhogy készülhetek a karácsonyra, arra, hogy napokig együtt lehetek majd a családommal.

Szerencsére munkahelyemen, az egyetem gyógyszerkémiai intézetében is olyan a munkaköröm, amit élvezettel csinálok. Értelmes munkáról van szó, amely ugyan sok tennivalóval, tanulással jár, de a feladatok inspirálnak, karbantartják az agyamat, a képességeimet. Sok fiatal vesz körül, aminek szintén örülök. Ugyanakkor aggodalommal tölt el a jövőjük: mi lesz velük ebben a mostanság tomboló vadkapitalizmusban, ha kilépnek az egyetemről, ha majd napi tizenkét órát kell dolgozniuk, és cserébe mindenki annyit fizet majd nekik, amennyit nem szégyell.

Az elmúlt évből csak a jóra szeretnék emlékezni, annak ellenére is, hogy közeli hozzátartozómat veszítettem el. Erről nem szeretnék többet beszélni. A tragédiából egy jó dolog származott, hogy a bajban testvéreimmel még közelebb kerültünk egymáshoz.

Örömmel töltött el, hogy ideért az autópálya is: emlékezzünk, két évvel ezelőttig erre a madár se járt, amióta viszont matricás a sztráda, elérhető közelségbe kerültünk a külvilág számára. Azóta nem probléma Szegedre jönni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom