Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanott élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsit hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket és a környékbelieket december hátralévő napjaiban.
Zsótér Sándorné nyugdíjasként is végigdolgozta az idei évet. Fotó: Schmidt Andrea
„Egészségileg jól telt ez az év, hál' istennek. Üzletileg azért annyira ezt nem lehet elmondani. Tetszik, tetszik ugyan az embereknek a fűzfavessző termék, rengetegen megállnak itt, a szegedi karácsonyi vásárban a standom előtt, de végül sokan csak sóhajtanak: 'na, majd ha lesz rá pénzem!' Persze azért fogy is, ha nem fogyna, nem csinálnánk. De csináljuk; a család, a rokonság apraja-nagyja mind fűzfakosarat készít. Bátyámtól is hozok ide termékeket, ő Ópusztaszeren fonja a kosarakat, húgaim Hercegszántón, én meg árusítani járok be Szegedre Klárafalváról.
Annyit azért csak összeárulok, hogy a gyerekeknek és az unokáknak meglegyen a karácsonyi ajándék; öt gyermekünk van és hét unokánk. Mit kapnak? Ha ajándékot kapnának, az titok volna, én azonban inkább pénzt adok nekik, költsék arra, amire gondolják. Hiszen ők sokkal jobban tudják, mire van leginkább szükségük, mint én, nem igaz? De hogy én mit kapok tőlük, arra tényleg kíváncsi vagyok.

Pihenünk-e a karácsonyi vásár után? Aligha, mert disznót vágunk, igaz, csak egyet, az viszont megvan hárommázsás. Szerencsére sokan vagyunk rá, lesznek segítők, de azért böllért is hívunk. Erről jut eszembe, a balástyai böllérnapok azért csak-csak jól sikerült kosárüzlet szempontjából, hiába, az emberek megbecsülik, ami szép. Szilveszterkor pedig – mint minden évben – most is otthon maradunk, nézzük a tévét, esszük a kocsonyát, kártyázunk, nevetünk... Tulajdonképpen semmi rosszat nem mondhatok az elmúlt évre. Ha a következő év sem lesz rosszabb, az már jó!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ada nagyon várja a szegedieket

A Tisza menti települések összefogásával fellendíthető lenne a régió turizmusa – hangzott el… Tovább olvasom