Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
Bencsik Péter ma még kutat, de gyakorló orvos szeretne lenni. Fotó: Karnok Csaba
„Elég pozitív, mozgalmas évem volt. 2003-ban orvosként végeztem, azóta kutatok és oktatok az egyetem biokémiai intézetében. Szakmai sikernek könyvelhetem el, hogy idén kineveztek a német nyelvű oktatás tanulmányi felelősének – van két német és egy magyar csoportom is.
Az idén sokfelé jártam. Szeretek utazni, mert az kizökkent a monoton hétköznapokból. Tavasszal Németországban, Essenben töltöttem egy hetet egy kutatócsoport tagjaként, nyáron pedig Horvátországban voltam.
Ott a kutatási témámról, a szívinfarktus megelőzéséről tartottam tudományos előadást. Az idei harmadik utazásom volt mind közül a legjobb. Ez már nem szakmai út volt, Ágival, a kedvesemmel látogattunk el Prágába. Bár nagyon rossz volt az idő, mégis ez volt az év csúcspontja, mert megkértem a kezét. Igent mondott, így november elején megtartottuk az eljegyzést.

Idén jelent meg az első tudományos cikk, amiben benne van a nevem. Igaz, hogy nem „elsőszerzős", de egy nagyon jó újságban sikerült publikálni. Azóta kettő újabbat is elfogadtak, úgyhogy jövőre nekem kellene két cikket írni, ezekkel meglenne a PhD-m. 2006-ban már szeretném tudni, hol folytatom a munkát. Lehet, hogy maradok az intézetben még egy kicsit, de előbb-utóbb szeretnék visszamenni a praxisba, orvosnak. Vagy sebészként vagy gyerekgyógyászként dolgoznék a legszívesebben. Azt még nem tudom, hogy itt, Szegeden-e vagy külföldön valahol, de az biztos, hogy Ágival együtt, aki most már a menyasszonyom."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő gázolt halálra egy nőt Szegeden

Személyautóval ütközött egy beteget szállító mentőautó, majd elsodort egy gyalogost is, aki életét… Tovább olvasom