Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve? Balogh Mihály szabómester

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket december hátralévő napjain.
Balogh Mihály csipkebogyószörppel védi az egészségét
„Jól telt az év, nem lehet okom panaszra. A családban minden rendben, pedagógus gyerekeim egészségesek. Attila fiam egymás után aratja szalontáncban a babérokat, nagyon büszke vagyok rá. Új tánciskolájában most már tanítja is az utánpótlást, egyre többen keresik – szeretik.
Szakmai sikert nem várok, velem megszakad a családi szabóság generációs hagyománya. Be kell látnom, a kínai ruhadömpinggel nem birkózhatunk meg. Négyen dolgozunk utolsó mohikánok Szegeden.

Kedves meglepetést jelentett számomra néhány hete, hogy egy zákányszéki férfi a huszonötödik házassági évfordulóján kapott öltönyanyaggal keresett fel. Ebből varrtam neki idén, az ötvenedikre ünneplő ruhát. Valamikor kevésnek bizonyult a vállfám, most egyre kevesebb a megrendelés. Jajgatni a pénz miatt lehetne, de nem teszem; nem gazdagszunk, dolgozunk.

Idén is elmentem másfél hónapra pihenni. A hétvégeken is kikapcsolódom: horgászni megyek. A Fertő tónál és az Atkán találtam meg a legjobb helyeket. Az év kapása egy hatkilós csuka képében szeptember végén akadt a horgomra. Most rablóhalakat várok. Míg a kapást figyelem, csipkebogyót szedek. Megmosom, szárítom a műhelyben, és leáztatom hideg vízben. Kétnaponta édesítővel szörpöt iszom belőle, csodajó vitaminforrás. Egyre apad a készletem, ideje újra nekilátnom a bogyószedésnek, hogy jövő télig kitartson."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós kártérítést ítéltek egy horgosi családnak

A kértnél jóval kevesebbet, de még így is több millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság egy… Tovább olvasom