Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve? Ritter Csaba mesterfodrász

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket december hátralevő napjain.
Fotó: Frank Yvette
„Nehéz év áll mögöttem, ami jót és rosszat is hozott számomra. Budapesten szerettem volna érvényesülni a fodrászszakmában, de feleségem nem akart elmenni Szegedről, mert várandós volt. Ezért ingáztam a két város között. Hétköznap a fővárosban dolgoztam, hétvégén itthon. Pörögtem, és közben nem vettem észre, hogy egyre inkább eltávolodunk egymástól. Csak a karrierre koncentráltam. Egyik forgatásról a másikra rohantam: olyan emberek stylistja voltam, akiket nap mint nap viszontláthatunk a képernyőn. Egyszer azonban nem értem oda a megbeszélt helyszínre: elgázoltak.

Szó szerint teljesen összetörtem. Megsérült a gerincem, kérdéses volt, tudok-e még járni valaha. Mégis úgy érzem, ez a baleset égi jel volt. Rádöbbentett arra, hogy a munkánál vannak sokkal fontosabb dolgok a világon. Megígértem a feleségemnek: mire a lányunk megszületik, újra járni fogok. Az év nagy része így meglehetős monotóniában és fájdalommal telt el. Reggeltől délig gyógytornára jártam – mindennap. Szerencsére szépen javultam, így ígéretemet meg tudtam tartani. Lilla lányom születésére, ha nem is normálisan, de már mankó nélkül tudtam közlekedni.

A fodrászkodást a hetekben kezdhetem el újra, de napi egy-két óránál többet még mindig nem bírok talpon maradni. A felépülésem alatt elvégeztem egy számítógép-kezelői tanfolyamot. Érdekel a víz alatti fotózás: már idén meg szerettem volna valósítani elképzelésemet, hogy művészi keretek között női modelleket fényképezzek a víz alatt. Ezt a baleset megakadályozta, de jövőre mindenképpen bele szeretnék vágni.
Egy műtétem ugyan még hátravan: a combcsontomban lévő fémcsavart tavasszal távolítják el. A munkatársaim és korábbi vendégeim azonban segítenek, hogy visszataláljak a normális kerékvágásba. Itthon, Szegeden."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Az autópálya csak az első fontos lépés

Reptér, vasút, híd, tudásipar – sorolta a következő lépéseket a miniszterelnök, és a… Tovább olvasom