Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Hőkamerákkal is védik az elkészült próbakerítést magyar-szerb határon

Összesen tíz úgynevezett stabil, vagyis telepített hőkamerából áll az a rendszer, amely - szinte teljes körűen - ellenőrzi az említett határszakaszt.
A lehető legmodernebb technikai eszközökkel, például hőkamerákkal is védi a rendőrség a magyar-szerb határszakaszt - mondta Balázs László rendőr ezredes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Hőkamerákkal is védik a magyar-szerb határt. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

Az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának helyettes vezetője elmondta: összesen tíz úgynevezett stabil, vagyis telepített hőkamerából áll az a rendszer, amely - szinte teljes körűen - ellenőrzi az említett határszakaszt.

A rendőrök ugyanakkor rendelkeznek mobil, vagyis gépjárműveken szállítható kamerákkal is, amelyekkel már teljesen lefedhető a határ.

Hőkamerákkal is védik a magyar-szerb határt. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

Egyetlen ilyen hőkamera egyébként 10 kilométeres sugarú körben képes ellenőrizni a körötte lévő területet - tette hozzá. Balázs László szólt arról is, hogy a határszakaszon folyamatosan járőröznek a kollégái, így nagyon gyorsan képesek reagálni, "ha egy migránscsoport megjelenik".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába a táblák, sokan mennek kerékpárral a Belvárosi hídra

Balesetveszélyes és bosszantó, írja autós olvasónk. Nem lehetne gyakrabban rendőr a hídnál? Tovább olvasom