Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Hókotrók a megye útjain

Tegnap délelőtt elkezdődött a havazás a megyében, és lapzártánkig nem is hagyta abba. A közutakon a hóeltakarítás megkezdődött, és ha az időjárás megköveteli – éjjel is folytatódik. A meteorológusok mára még havazást jósoltak, de a hét végére enyhülés várható.
Fotó: Schmidt Andrea
Reggel még csak ködölt, délelőtt tíz órakor már szállingózott, dél körül viszont szakadt a hó Szegeden és az egész megyében, amit lapzártánkig nem is hagyott abba.

– A megyében egyelőre tíz sószóró gépünket állítottuk munkába: legnagyobb részt Szegeden, de a 43-as, a 47-es, a 45-ös, az 55-ös és az 5-ös, valamint az összekötő utakon is jelen vagyunk – fogalmazott Gardi János, a Csongrád megyei Közútkezelő Kht. szolgálatvezetője. Hozzátette: csak a mellékutakon találhatunk havas útszakaszokat, a főbb útvonalak szórása nem okoz problémát számukra.

Tegnap délután a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. is hadrendbe állította gépeit: két LIAZ szóró, nyolc IFA sószóró és öt kisgéppel vonultak Szeged útjaira. – A Belvárosi hidat, valamint a fő- és tömegközlekedési útvonalakat folyamatosan szórjuk, szükség szerint egész éjjel dolgozunk – tájékoztatta lapunkat Sopsits Gyula ügyeletvezető. Elmondta, nem aggódik az intenzívvé vált hóesés miatt, kéri a közlekedőket, hogy az időjárásnak megfelelően vezessenek, és segítsék a síkosságmentesítő gépek munkáját.

A hóban jól jött a forralt bor a szegedi vásárban. Fotó: Schmidt Andrea
A meteorológusok péntektől már valamivel enyhébb, nulla fok fölötti hőmérsékletet jósolnak, és valószínűsítik, hogy az eddig lehullott hó elolvad. Csapadék a hét végéig várható, de havas eső, eső formájában. A téli szünet kezdetén, a jövő hét közepén ugyan hideg lesz, de hó nélkül. Az viszont még elképzelhető, hogy fehér karácsonyra ébredünk huszonnegyedikén. A hideg adott lesz, csak szurkolni kell a nedvesebb levegő érkezéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom