Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Hol ne együnk?

A külföldiek által üzemeltett belvárosi éttermeket ellenőrizték a dél-alföldi régió megyéiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és más hatóságok munkatársai.
Az akció eredménye 1 millió forint bírság, üzletbezárás, terméklefoglalás – közölte tegnap a adóhatóság. Hozzátették, az éttermek 70 százalékában vagy feketén dolgoztak a szakácsok, vagy az online kassza nem pörgött. Egy helyen pálinka is előkerült a pult alól.

A közlemény szerint a Kormányhivatal Élelmiszerlánc- biztonsági Főosztályának ellenőrei több étteremben találtak jelöletlen vagy lejárt szavatosságú nyersanyagot, és súlyos higiéniai hiányosságok miatt indítottak eljárást, egy esetben az étterem azonnali bezárását rendelték el. Több esetben a külföldi munkavállalók munkaügyi dokumentációjából további jogsértésekre derült fény, ezért a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya hatósági eljárást, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal az engedély nélkül vagy engedélytől eltérően foglalkoztatott külföldi munkavállalók esetében idegenrendészeti eljárást indított.

Szerettük volna megtudni, hogy mely városokban dolgoztattak feketén a külföldiek, hol veszélyeztették az éttermek a lakosság egészségét. A közleményt kiadó Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem adott bővebb tájékoztatást. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályától megkérdeztük, Szegeden van-e a bezáratott étterem, de tőlük sem kaptunk választ. Megnéztük, a szegedi belvárosi egzotikus éttermek közül mind nyitva volt tegnap.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új pavilonok épülhetnek a Cserepes soron

Az elavult bódékat tetszetősebb pavilonokra cserélik a város kapujának szerepét is betöltő Cserepes… Tovább olvasom