Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Hol vannak a muskétások?

A november 25-e után másodszor meghirdetett előadásra, a két ünnep között sem jön Szegedre A három testőr című musical. Miért maradnak távol a muskétások? – erre kerestük a választ.
Fotó: Segesvári Csaba
Ma sem láthatják az érdeklődők Szegeden A három testőr című musicalt. A november 25-én meghiúsult szegedi bemutató után – amely a szervezők szerint a karnagy betegsége, lapunk információja szerint viszont a kevés eladott jegy miatt maradt el – a mára kijelölt új időpontban sem lesz előadás a sportcsarnokban.

Gusztos Gábor, a létesítményt működtető városi sportigazgatóság szervezési igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy korábban nem dolgoztak együtt az előadást szervező Minerva Koncert Médiaügynökség Kft.-vel. – Szerencsére az újságból tájékozódhattak az érdekeltek: nem a mi sarunk, hogy elmarad az előadás. A bérleti díjat az utolsó határidő után sem rendezte a fővárosi cég. Hat év alatt mindössze egyetlen olyan rendezvényünk volt, ahol a szervezők csak a felét fizették ki a szerződésben meghatározott teremdíjnak. Természetesen eljárást kezdeményeztünk, az ügy a mai napig folyamatban van. Reméljük, most nem kerül erre sor – mondta el az igazgatóhelyettes.

Wenczel Zoltán, a Minerva ügyvezetője is a békés megoldást keresi: – Sajnáljuk, hogy kétszer is le kellett mondanunk a szegedi előadást, de a cégem rendezni fogja a húszszázalékos lemondási kötelezettségét és a megvásárolt jegyeket is visszaváltjuk. 1000-1200 belépőt adtunk el, ezeket ott lehet visszaváltani, ahol megvásárolták őket.


Miskolcon is elmaradt

Tegnap a fővárosban, a Kongresszusi Központban telt ház, 1700 fős közönség előtt játszották a musicalt. Aramis szerepében Magócs Ottót láthatta a nagyérdemű. A színész mától Ausztriában vendégszerepel, ezért nem tud Szegedre jönni. A darab december 16-i, miskolci bemutatója a szegedihez hasonlóan elmaradt. A hivatalos indoklás szerint betegség miatt. Az előadást a szervezők február 14-én pótolják.

Azt is megkérdeztük az ügyvezetőtől, mi az oka annak, hogy másodszor sem lesznek láthatók a muskétások Szegeden. – A darabot hármas szereposztással játsszuk, de december 28-án egyik Aramis sem tud Szegedre jönni. Magócs Ottó a Szegedre tervezett előadás időpontjában külföldön vendégszerepel, míg további két színészünket az anyaszínházuk nem engedi el – sorolta az okokat Wenczel Zoltán. Kérdésünkre, hogy nem lehetett-e előre számítani a színészek elfoglaltságára, azt válaszolta az ügyvezető: az anyaszínházakkal egyeztettek ugyan, de azok utólag, a szegedi előadás időpontjában igényt tartottak a színészeikre.

Szereplőhiány vagy csak az előadásra megváltott tikettek csekély száma miatt maradt el másodszor is A három testőr szegedi premierje – megválaszolatlan maradt a kérdés.

A szegedi jegyértékesítő helyek közül felhívtuk a plázában található Alexandra könyváruházat, ahol tegnap délelőtt azt az információt kaptuk, hogy az előadásra jegyet váltóknak a Minervához kell fordulniuk. Miután délután beszéltünk a fővárosi cég ügyvezetőjével ismét tárcsáztuk a könyváruházat. Ekkor Veszelka Mária üzletvezető így javította ki a kollégáját: – Akik nálunk vásárolták meg az előadásra a belépőket, a készpénzfizetési számlával vagy nyugtával visszaválthatják a jegyeket. Valamivel több mint félszáz vásárlóról van szó, akik közül néhányan már a bemutató idejének első módosításakor visszakérték a pénzüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát avattak Gregor Józsefnek

Domborműves emléktáblát avattak az október végén elhunyt Gregor József tiszteletére az ünnepek… Tovább olvasom