Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Holdvilágos fürdőparti – napolaj nélkül

Bikinis lányok napolaj nélkül. Fázós, daloló és kigyúrt férfiak. Munkatársunk is pancsolt egy jót péntek éjszaka az újszegedi Ligetfürdőben. A strand most először ugyanis éjszaka is nyitva tart, hatszáz forintért úszni és csúszdázni is lehet. Plusz a mediterrán hangulat, amit a fáklyák, pálmafák és a napozóterasz kölcsönöz.
Élmény ez a medence, éjszaka is. Fotó: Segesvári Csaba
Strandolni a leégés kockázata nélkül csak úgy lehet, ha este fürdőzik az ember. Míg tehát péntek éjjel Stohlék a Dóm tér színpadán épített medencébe csobbannak, mi a Ligetfürdőn tesszük ugyanezt. A strand most először ugyanis éjszaka is nyitva tart, hatszáz forintért úszni és csúszdázni is lehet. Plusz a mediterrán hangulat, amit a fáklyák, pálmafák és a napozóterasz kölcsönöz. Több százan lehetünk. A csúszdákon csúcsforgalom van, sokan ülnek a teraszokon is, valamilyen nedű mellett. Mindenki elemében van, a fiatalok kurjongatnak, az úszómesterek szinte folyamatosan sípolnak.

Lazábbak a normák

Idősebb vendégekkel is találkozunk, ők nem az élményben, hanem a melegben és a versenymedencében úszkálnak. Vagy a teraszokon dalolnak. Egy jókedvű csoport érkezésünkkor éppen rágyújt a „Lemegyek a, lemegyek a pince fenekére" kezdetű nótára. Valaki egyébként ezt már megtette helyettük, előttük borosüvegek pihennek. Látszik, éjszaka lazábbak a normák. Nincs például hőség, ami az ember mulatozó kedvét eltompítaná. Néhányan fázósan összehúzzák magukat, törülközőkbe burkolóznak. Egy srác dideregve közli barátnőjével, fázik, mire az sejtelmesen lepillant a fiú derekához, s megjegyzi: „látom".

A zúzda fölött jó csajok ülnek

Az élménymedence vízesése, a „zúzda" alatta áll Laci. A fiatalember
magáról annyit tart fontosnak megjegyezni, hogy Közép-Európa legkidolgozottabb felsőteste az övé. Vágyakozva pillant a zúzda feletti napozóágyak felé, amelyek persze mostanra elveszítették valódi funkciójukat. – Oda csak a jó nők ülnek – mondja.
A fiúk csillagfényben is feltalálják magukat, ugyanúgy viselkednek, mint nappal: sört szorongatnak, és bámulják a szebbik nem képviselőit. Egy, a versenymedencénél vihorászó társaság mellett elhaladva masszív alkoholszag terjeng. A vízbe ugrálnak, bár inkább csak nem tudnak állva maradni a parton. Mit ad isten, pont mellettük ver tábort három fiatal lány, s mint megannyi nimfa incselkednek a parton, egymást spriccelve a vízzel. Hiába, a flört napszaktól független.

Csak a hangulat forró

Nóra és Balázs pöttyös matracon múlatja az időt a medencében. A lány először van a Ligetfürdőn, és nagyon élvezi. Egyetértenek abban, hogy jobb éjszaka strandolni, mert nincs meleg. Így csak a hangulat forrósodik éjfél felé.

Úgy tűnik, a férfiak vannak többségben ezen az éjen, árgus szemekkel vizslatnak préda után. Az élmény lépcsőin négy lány üldögél. Egyre többen veszik őket körül. Annáék elmondják, a férfiak lankadatlanul üldözik őket szerelmükkel, ilyenkor is. Persze a „helló, bekenhetem a hátad naptejjel?" szöveg abszolút használhatatlan. Ez azért nem szegi kedvét a férfiaknak, a lehetőségek tárháza végtelen. Holdvilágos éjszakán ugyanis a lányok már nem királyfikról álmodoznak, hanem aprócska bikiniben a vízbe csobbannak a Ligetfürdőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thealter és Szassz tizenhatodszor Szegeden

Ez már a tizenhatodik lesz. Hivatalosan úgy kell mondani, hogy a hazai színházi élet egyik… Tovább olvasom