Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Holnap mindenki másképp csinálja

Nem tervez külön megemlékezést november 4-ére a szegedi pártok és szervezetek nagy része. A Fidesz a pesti fáklyás felvonuláson vesz részt, az MSZP képviselői virágot helyeznek el Nagy Imre szobránál, de beszédet nem tartanak.
Az 1956-os forradalom leverésének 50. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Közgyűlés ma 17 órától megemlékezést tart a Rákóczi téren. Az ünnepségen részt vesz és koszorúz a Pofosz, a Csongrád Megyei Munkástanács Szövetség, az '56-os Szövetség, a Fidesz és az MSZP. A szervezetek és pártok szombaton már külön ünnepelnek, de szegedi rendezvényt nem sokan tartanak.

– Az MSZP városi tagjai a belpolitikai helyzetre való tekintettel döntöttek így – közölte Mészáros Tamás, a párt szegedi ügyvivője. A szocialista képviselők egy-egy szál virágot helyeznek el szombaton Nagy Imre szobránál a Rákóczi téren, és arra kérnek „minden nyugalmat, békességet, a mártírok emlékét tisztelő szegedit", hogy tegyenek így az évfordulón. Erre szólít fel az MDF is. A Fórum városi elnöksége koszorúzással egybekötött megemlékezést tart szombaton délután 4-kor a szegedi '56-os emlékműnél a Rerrich téren.

Megyei ünnep

A megyei közgyűlés mai ünnepségén Nógrádi Zoltán önkormányzati képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés tanácsnoka mond ünnepi beszédet, majd Vitéz Furák András '56-os résztvevő saját versét szavalja el.

A KDNP a Fidesszel tart. A pártok szegedi szervezetei szombaton azon a budapesti fáklyás felvonuláson vesznek részt, amelyet a Fidesz az október 23-i „brutális rendőrtámadás áldozataiért", az emberi jogok tiszteletben tartásáért és a szabadságért hív össze.

A Jobbik az évfordulóval kapcsolatban sem Pesten, sem Szegeden nem szervez programot – mondta Mizsik Attila, a szegedi alapszervezet alelnöke. Ezt egyrészt „a 23-i rendőri brutalitással" indokolta, másrészt azzal, hogy november 11-én tisztújítást tartanak, és addig már semmilyen rendezvényük nem lesz.

A szegedi Wass Albert Baráti Társaság szombaton 19 órától a Magyar Piéta 1956 szobor mellett tartja megemlékezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egyesült Államokban is megemlékeztek Gregorról

Nem gyakran fordul elő, hogy szegedi polgárról nekrológot írnak a világlapok. Az elmúlt héten 66… Tovább olvasom