Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Hommage á Moholy-Nagy László

November 23-án, este 7 órai kezdettel a Grand Caféban folytatják a Válogatás Szegedi Képalkotók Műhelyeiből sorozatot. Ezúttal Kocsor Erika, szegeden élő szerkesztő, filmrendező alkotását mutatják be FÉNY-KÉP Hommage a Moholy-Nagy László címmel.
A film szinopszisa 2001-ben a Szegeden megrendezett Kamera Hungária televíziós fesztivál kategóriagyőztese lett.

Moholy-Nagy László 1895-ben egy kis magyar faluban, Bácsborsódon született. Ada, Mohol, Szeged, Budapest, Bécs, Berlin, Weimar, Dessau, Amsterdam, London, Chicago – egy életút meghatározó földrajzi pontjai, ahová kereső-kísérletező hajlama vagy a történelem hajtotta, űzte. Első kiállítása Szegeden volt, Juhász Gyula írt róla recenziót.
1946-ban hunyt el Chicagóban. Festő, fotográfus, filmes, díszlet- és jelmeztervező, tipográfus, művészetelmélet-író és megszállott pedagógus egy személyben. A Bauhaus szellemiségének és nevelési rendszerének legfőbb alakítója Walter Gropius mellett. Hatása a XX. század képzőművészetére vitathatatlan.

Kocsor Erika filmje egy szenvedélyes tanár, egy megszállottan kísérleztező művész, egy játékos ember gondolkodásmódjának, szellemi életútjának története „a festéktől a fényig."

A film bemutatása után az alkotókkal Szincsok György beszélget.

Vendég: Kincses Károly, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója, a film szakértője

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselőjelölteket toboroznak

A jövő évi országgyűlési választások előtt alig fél évvel újsághirdetésekben kínál „megoldást"… Tovább olvasom