Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hónapok óta szennyvíz csöpög a plafonból

Szeged - Hónapok óta szenved az Olajbányász téri 11 emeletes ház egyik lakója felső szomszédja miatt. Konkoli Mária nem érti, miért nem lép az IKV a bérlő érdekében. Az IKV azt mondja, ha kell, rendőri segítséggel cserélik ki az eltört vécét.
– Január 6-án este vettük először észre, hogy a fürdőszoba plafonjáról csöpög a víz. Értesítettük az IKV-t, a felső szomszédhoz irányítottak. A lakásban élő, mentálisan sérült férfi csak hosszas kopogtatásra nyitott ajtót. Kiderült, elfelejtette elzárni a vizet, ezért áztunk be – kezdte történetét Konkoli Mária. Az Olajbányász téri 11 emeletes bérházban élő háromgyermekes asszony elmesélte, másnap az IKV szakemberei megnézték a villany nélküli lakást, szemetet, bogarakat találtak az ingatlanban. Azt mondták, pár napon belül megjavítják a csöveket, nem lesz több beázás.

Teltek a hetek, hónapok, Konkoli Mária ügye nem oldódott meg. – A víz kezdett büdössé válni, kiderült, a felettünk lakó szomszéd vécéjének a tömítése kimozdult, az ürülékes folyadék lefelé szivárgott. Múlt héten telt be a pohár: este kimentem a mosdóba, azt vettem észre, a hátamra csöpög valami. Felnéztem, és újra vízben állt a plafon – folytatta az asszony.

Elmondta, esernyővel járnak a fürdőszobába, irtóznak a szennyes víztől. – Mindennap fertőtlenítünk, a csöpögő folyadékot lavórba gyűjtjük. Két és fél hónapja tartom a kapcsolatot az IKV-val, a szerelők többször is kint jártak. Legutóbb azt mondták, akkor oldódik meg a problémám, ha a szomszédom kicseréli a vécéjét. Kérdem én, ez normális? – fakadt ki Konkoli Mária. Úgy véli, nemcsak a bérlőknek van kötelessége, hanem az IKV-t is felelősség terheli. Megjegyezte, hosszú hetek óta türelmesen vár, a nyilvánossághoz már csak végső elkeseredésében fordult.

Konkoli Mária a beázott lakás fürdőjében. Esernyővel járnak vécére. A szerző felvétele
Konkoli Mária a beázott lakás fürdőjében. Esernyővel járnak vécére. A szerző felvétele

Hogy miért nem sikerül az IKV-nak közel 3 hónapja megoldást találnia Konkoli Mária problémájára? – Az IKV Zrt. műszaki munkatársai a helyszíni szemle alkalmával megállapították, hogy a panaszos bérlő feletti lakás fürdőjében a vécécsésze elrepedt. Felszólították a bérlőt, hogy azonnal cseréltesse ki a vécét – közölte a társaság. Elmondták, a szociális alapon bérbe adott lakás esetében a lakás berendezéseinek – így a vécécsészének is – a karbantartása, pótlása, cseréje a bérlőt terheli.

– Felajánlottuk a bérlőnek, ha megveszi a vécét, és vállalja a költségeket, azt soron kívül beépítjük. A lakó először haladékot kért, majd később már hiába kerestük: nem vette fel a telefont – mondta Szöllősy Anita.

A jogi és igazgatási osztályvezető hozzátette, tekintettel a fennálló kár- és egészségügyi veszélyre, az IKV Zrt. nem kívánja megvárni a bérlő által megjelölt újabb időpontot, és soron kívül intézkedik, szem előtt tartva a panaszos bérlő méltányolható érdekeit. – Még ma kicserélik a kollégák a vécét – közölte a társaság. Hangsúlyozták, amennyiben az áztató lakó nem engedné be a munkásokat, úgy az ingatlankezelő hatósági segítséget kér.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 tonna élelmiszer-adomány gyerekeknek

Különleges ellátást igénylő gyermekek számára hozott kedden Szegedre adományt a Coop Segély… Tovább olvasom