Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Horányi nem reagál

A Népszava úgy tudja, a koalíciós pártok nagy valószínűséggel nem támogatják a legfőbb ügyésznek javasolt Szegedi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjének megválasztását. Az MSZP és az SZDSZ vezető politikusai azt mondták, még csak nem is foglalkoztak a kérdéssel. Horányi Miklós nem akarta kommentálni a vele kapcsolatos hírt.
– Bár olvastam, de nem akarok reagálni a velem kapcsolatban megjelent újsághírre – hárította el érdeklődésünket Horányi Miklós. A legfőbb ügyésznek jelölt Szegedi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjét amiatt kerestük meg, mert a Népszava tegnap azt írta, „a szocialisták és a szabad demokraták nagy valószínűséggel nem támogatják majd az államfő által jelölt Horányi Miklósnak, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyészének megválasztását. A kormány közeli lap úgy tudja, a koalíciós pártok „keveslik ügyészségi tapasztalatát, attól is tartanak, hogy a leköszönő Polt Péter fémjelezte irányvonalat követi majd, és személye nem lesz az ügyészi szervezet függetlenségének biztosítéka."

Mint azt korábban megírtuk, Polt Péter legfőbb ügyész mandátuma május közepén lejár. Sólyom László köztársasági elnök még a választások első fordulója előtt, április 4-én bejelentette, hogy Horányi Miklóst javasolja legfőbb ügyésznek. Az államfő előtte nem egyeztetett a parlamenti pártokkal. A szegedi fellebbviteli főügyész jelölése után lapunknak nyilatkozva kijelentette, egyik párttal sincs kapcsolata.

– A legfőbb ügyész megválasztása nem került szóba a Szabad Demokraták Szövetségében – mondta lapunknak Sándor Klára szegedi országgyűlési képviselő, a párt ügyvivője. Hasonlóan nyilatkozott Ujhelyi István is. Az MSZP szegedi alelnöke úgy fogalmazott, „a legmagasabb szinten sem került szóba a legfőbb ügyész választás".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már működnek a szökőkutak Szegeden

Kilenc szegedi szökőkútból hetet elindítottak május elsején. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. 17… Tovább olvasom