Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Hordalékszigetek csúfítják a Tiszát

Szeged - Napok óta kisebb hordalékszigetek úsznak le a Tiszán Szegednél. A folyó víze szinte barna, olyan mint a lóúsztató.
A szegedi Huszár Mátyás rakparton hétközben is sokan ücsörögnek a folyóhoz legközelebbi lépcsőkön és figyelik a Tisza hömpölygését. Tegnap sem volt ez másként, sokan sziesztáztak naplementekor a város "főutcája" előtt. A látványt csak a folyón folyamatosan érkező hordalék rontotta, szinte percenként úszott le újabb és újabb csomag. Néhány napja megy ez így, különösen a múlt hétvégén érkezett rengeteg szemét.

Hordalék a Tiszán - GALÉRIA

Egy korábbi áradáskor egy hatalmas hordalékfa megrekedt a Belvárosi híd jobb lábánál, itt üldögéltek a legtöbben. A Szabadság úszóház is itt várta vendégeit, de aztán a híd másik oldalára költözött, éppen azért, mert rengeteg hordalékot fogott fel a túloldalon. Azt remélték, hogy így kikerülnek az uszadék sodrás vonalából.

- A Duna a magas vízállása miatt visszaduzzaszt és a hegyekről is sok csapadék érkezett, így egyik napról a másikra közel 30 centimétert áradt a Tisza - magyarázta az ismert szegedi vitorlás, Kipper György. A Tiszavirág Sportegyesület elnökétől azt is megtudtuk, hogy a szemetet és a fahulladékot az ártérről veszi fel a folyó. - Azért kerül a rakparthoz közel a hordalék, mert a Tisza kanyarulatában az uszadék a külső ív felé, a szegedi oldalra sodródik, nem marad a folyó közepén.

Olvasóink írták

 • 7. Carlo 2013. június 12. 22:15
  „´ 1´ nek!

  Nagyon nagyon Igazad Van, megint egy okoskodó, akit a megfelelő szakkérdező, okosan kérdez , :)
  2- 6 ig, ezek is teljesen jó vélemények”
 • 6. balihoho 2013. június 12. 18:37
  „A sok mocsok is úszik le a folyón, amit a kötelező csatornázásnak köszönhetően, tisztítva, vagy tisztítatlanul, bele eresztenek a folyó menti települések.”
 • 5. Légiós 2013. június 12. 16:23
  „Széchenyi István de nagyon hiányzik a Magyar honnak, ő elöször csinált valamit és utána őrült meg, ezek a gyönyörüségek pont forditva.”
 • 4. GondaIstván 2013. június 12. 14:43
  „"A Duna a magas vízállása miatt visszaduzzaszt "
  Ez kissé tényleg félreérthető, de talán arról van szó, hogy a becsei zsilipnál emelik a duzzasztási szintet, hogy lejjebb, Titelnél helyet csináljanak a dunai árhullámnak.”
 • 3. CID 2013. június 12. 14:36
  „Hordalékfa a Tiszán????? Szenzációs hír..”
 • 2. Qllancs 2013. június 12. 14:14
  „Tisza--hozta--Tisza viszi !”
 • 1. dmonlájn 2013. június 12. 13:43
  „A Duna áradása még el sem érte a Tisza torkolatát! És ha el is érte még nem duzzaszthatta vissza Szegedig a folyót!
  A vitorlás maradjon a hajójánál, az árvízi szakemberek meg az árvizeknél > ebből most van elég!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszpolgár lett Gaskó Béla

Gaskó Béla (64) szegedi biológust tüntette ki Petró Ferenc polgármester Ásotthalom díszpolgári címével a vasárnapi falunapon. Tovább olvasom