Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Horgászpark a Maty-éren

Szeged - Horgászparkot hozna létre a Maty-éren a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége. A víztározó város felőli részét társadalmi munkával korábban már rendbe tették, már csak a padok és asztalok hiányoznak.
A Maty-éri víztározó nem csupán nemzetközileg is ismert sportpálya, hanem egyben a megye egyik legnagyobb horgászvize is. A város felőli „horgászoldalon" eddig is hódolhattak szenvedélyüknek a pecások, ám a körülmények nem voltak méltók a felújított és rendbe tett versenyhelyszínhez. A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége ezért úgy döntött, önerőből szépíti meg az eddig mostohaként kezelt részt.

– Egy éve kezdtük el a munkákat: a nádassal és gazzal benőtt partot mostanra nagyjából kitakarítottuk, és azt a dűlőutat, ahonnan a horgászoldal megközelíthető, szintén rendbe tettük – mesélte Láda Gáspár ügyvezető elnök. – Eddig nagyjából 700 ezer forintot költöttünk erre a szövetség bevételéből, ám ezt jócskán felülmúlja az elvégzett munka értéke. Közel 40 önkéntes 2500 munkaórája fekszik abban, hogy ez a terület ma így néz ki.

A múlt hét végén a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kiss Ferenc Erdészeti Tagintézményének diákjai is beszálltak az önkéntes munkába: szemetet szedtek és füvet nyírtak a 3,5 kilométeres területen. A szövetség egy országos pályázaton nyert pénznek köszönhetően hamarosan tájékoztató táblákat is kihelyez, így a horgászrész hamarosan úgy néz majd ki, amilyennek megálmodták.

Olvasóink írták

  • 1. Tóthimi 2010. május 15. 07:55
    „De jó, hogy valakinek eszébe jutott, hogy a világhírű evezőspálya Szeged egyik legszebb szabadidő központja is lehet!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 méterre csap fel a zenélő szökőkút

Nappal táncoló csipkére, esti fényben ugró kristályra emlékeztet a Dugonics téri zenélő szökőkút, a szegediek kedvenc találkozóhelye. Tovább olvasom