Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Horror Szegeden: sötétedés után jobb lesz otthon maradni

Szeged - Egy nő életveszélyes, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor - feltehetően viperával, azaz ólmosbottal - rájuk támadtak a napokban Szegeden.
Mindkét eszméletlen, vérző nőt kirabolták. Mivel a két eset között több nap telt el, a rendőrök egyelőre két támadót keresnek, de már vizsgálják, hogy esetleg egy férfi követhette el mindkét rablást. A támadások után a rendőrök mellett a szegedi városőrök is az utakat járják, és arra kérik a környéken élő nőket: sötétedés után egyedül ne menjenek az utcára.

Városőrök figyelmeztetik Szegeden, a makkosházi városrészben megforduló nőket, hogy sötétedés után lehetőleg ne egyedül közlekedjenek az utcákon, mert nem lehet tudni, hogy a rabló mikor csap le legközelebb. Kovácsné Vadászi Erika, a Szegedi Városőrség elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: intézkedési jogkörük ugyan nincs, de ha jól láthatóan jelen vannak az utcákon, azért annak is van eredménye.

A két megtámadott nő közül az egyik a makkosházi városrész szociális intézetében ápolónő. Az ütéstől betört a koponyája, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. Az ismeretlen támadó feltehetően viperával - ólmosbottal - ütötte le áldozatait. Hátulról lopakodott a közelükbe, szó nélkül ütött, majd kirabolta őket.

Mindkét esetben nagy erőkkel folyik a nyomozás. A második esetben van személyleírás is, egy huszonéves fiatalembert keres a rendőrség, aki a támadáskor sötét felsőt és világosabb színű nadrágot viselt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A támadások óta a legtöbb nőt a férje kíséri a munkába, de még a közeli boltba is vásárolni, sötétedés után pedig ezek az utcák teljesen elnéptelenednek.

Olvasóink írták

 • 13. magyar 2007. december 22. 09:56
  „Dodó: www.kuruc.info-t akartál mondani!”
 • 12. Dodó 2007. december 20. 15:19
  „Bővebben a <www.kurucinfo.com> cigánybűnözés rovatban!”
 • 11. bee 2007. december 20. 12:12
  „A telefont nekem sem vették fel!Ez nem egy segélykérő szám???Kérdem én!!!!És ha azon az öt prcen múlik???”
 • 10. söprű 2007. december 20. 10:38
  „naigen, a rendőrségnek valamiért kiemelten fontos a Zriínyi utca elején (oláj követég) héderezni....”
 • 9. polo 2007. december 20. 07:19
  „Rendörség meg a polárorség és a városörség csak mutogatják magukat de semmit nem tesznek csak a belvárosban járkálnak meg beszélgetnek.
  A rendörséget pedig azzonal hiába hivják mert egy gépi hang beszél egy -két percig jobb esetben és utánna az agyonképzet felveszi és közli hogy most nem tudnak menni majd egy óra mulva jó hogy vannak ugye”
 • 8. nagypappa 2007. december 20. 04:33
  „Sajnos, az ilyen szar alakot nagyon nehéz elfogni, tudja ezt ő is. De azt nem tudja, hogy nem biztos, hogy a rendőrök fogják el, ha véletlenül civileknek sikerül elfogni... lehet, hogy kisebb nagyobb sérülései keletkeznek.
  Különösen, ha taxisok vagy polgárőrök lesznek azok a szerencsések.
  Szerintem, igen is megnőtt a rendőrök és a civilruhás nyomozók száma a közterületen. A polgárőrök érdemét nem lehet elvitatni, a jelenlétükkel ők is a biztonság látszatát erősítik, igaz intézkedési joguk nagyon korlátozott. De kinn vannak, látnak, látszanak.
  Azt gondolom, holnaptól, mikor a határőrség is a rendőrség irányítása alá fog tartozni, a járőrök száma jelentősen bővül majd.
  Már most a Karácsonyi vásár idején volt olyan, hogy hat civil autó elhaladásának ideje alatt két rendőrautó és egy határőr autó volt látható.
  Mondjuk ki, azt is, hogy az esetleges intezkedésük stílusa is emberibb lett.
  Valamikor, ha megállított egy rendőr, már kérdeztem, hogy mennyi?
  Mostanában nem kell kérdeznem, az idejére nem emlékszem mikor büntettek meg utoljára.”
 • 7. TV 2007. december 20. 02:16
  „A Városőrség vigyáz ránk? Ráadásul jól láthatóan? Legfeljebb az Rtl-klub híradójában látszottak jól. Szerepeltek, aztán hazamentek. Az igazi védelmet a Tarjáni Polgárőrők nyújtják, őket tényleg látjuk. KÖSZÖNET NEKIK!!!”
 • 6. Sir Rasor 2007. december 19. 22:58
  „Bakker ma este ezért voltak olyan kevesen kint...de lehet a -7 C° is szerepet játszott :D”
 • 5. Nordzso 2007. december 19. 22:56
  „Hát elég szomorú hogy manapság a lányok nem mehetnek el az utcán nyugodtan pl: ha netán a kutyáját akarja le vinni sétálni vagy ha este jöm haza a munka hellyéről szóval ez eléggé fel háborító dolog sajnos az ilyen embereket eggyesével ki kellene nyirni vagy,ugyanazt meg tenni vele amit ö tett a nö személlyel”
 • 4. uttoro 2007. december 19. 20:50
  „Ez vicc: sötétedés után? négykor már sötét van, az emberek ötig dolgoznak.

  péntek este céges buliból para lesz hazajönni tökrészegen...”
 • 3. banfipeter 2007. december 19. 20:41
  „És az a nő,aki egyedül él mihez kezdjen?”
 • 2. Cc 2007. december 19. 20:30
  „Hogyne! Még egyenruhájuk is van, félelmet keltenek, csak az Istennek sem akarnak bántalmazni tettleg senkit sem, de ez nem akadály, megy a hisztéria " vakulj magyar, ne láts tót"”
 • 1. radikalis 2007. december 19. 20:14
  „De a Gárdától kell rettegni, ugye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kass János: Mint a fáraók, nemes anyagba örökítek

Szeged – Elnézést kérek, kicsit elszunnyadtam. Hosszúra nyúlt tegnap az ünnepség; alma… Tovább olvasom