Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Horrorrajongók vérére várnak a vérbutikban - Walking Dead kedvelők előnyben - galéria

Szeged - Vérbutik nyílt tegnap a Szeged Plaza ételudvarában a FOX és a Telekom szervezésében, a Magyar Vöröskereszt közreműködésével.
Hogy ez mit jelent? Az itthon is nagy sikerrel futó The Walking Dead sorozathoz kapcsolódó relikviákat szerezhetnek meg a horrorszéria rajongói – amellett, hogy a betegeken, baleseti sérülteken is segítenek.

 Ehhez először is kérni kell a standon egy úgynevezett menetlevelet, amelyben a pontokat gyűjthetjük. 10 pont jár a blood store-nál történő fotókészítésért, 30 a tematikus kvíz kitöltéséért, de a legtöbbet, 50 pontot a sorozat rajongóinak véréért adják. Utána pedig a megszerezett pontok beváltásával válogathatunk az élőholtas iPhone-tokok, felespoharak, kulcstartók, tornazsákok, pólók, sapkák, termoszok és  egyéb relikviák között.
Horrorrajongók vérére várnak a vérbutikban - Walking Dead kedvelők előnyben. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Tegnap fotózásra és kvízkitöltésre lehetett jelentkezni, ma viszont 13 és 18 óra között az 50 pontot érő véradáson is részt lehet venni – ha viszünk személyi igazolványt, lakcím- és tajkártyát.

Az idén ősszel 13 állomásból álló The Walking Dead véradásokon Budapesten gyűlt össze a legtöbb – 74 liter – vér, de a szervezők szeretnék, ha az utolsó, szegedi állomáson ez a rekord is megdőlne. A tavalyi élőholtas véradáson 1268-an összesen 415 liter vért adtak az országban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

80 millió forintért kínálhatják az egykori szegedi tankertet

80 millió forintért kínálhatják az egykori szegedi tankertet
Nyolcvanmillió forintról indulhat a licit a Szabadkai úti egykori főiskolai tankert másfél hektáros… Tovább olvasom