Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Horváth Ágnes Szegeden

Hospice-konferencián vett részt, a szegedi egyetem rektorával találkozott, majd beszámolt a régióban tervezett egészségügyi fejlesztésekről tegnap a szaktárca vezetője.
Szegedre látogatott tegnap Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A tárcavezető egy hospice-ellátásról rendezett konferencián szólalt fel, ahol kifejtette: a speciális ellátási forma bővítésére van szükség Magyarországon. Elmondta: a haldokló betegek humánus gondozása, életminőségének javítása, szenvedéseik enyhítése egyben olyan terület is, ami lehetőséget kínál az átalakítás után helyüket kereső kórházaknak. A szabad demokrata egészségügyi miniszter később találkozott Szabó Gáborral, a Szegedi Tudományegyetem rektorával, majd sajtótájékoztatón beszélt az egészségügyi reform aktuális kérdéseiről.

Beszámolt arról, hogy három hónap múlva felülvizsgálják az egészségügyi intézmények tvk-számait, megnézik, mennyi volt az indokolatlan ellátás, a finanszírozott ellátásokat pedig átcsoportosítják oda, ahol erre valóban szükség van. Az ellenőrzést negyedévente megismétlik. Elmondta: húsz kistérségben, ahol egyáltalán nincs járóbeteg-szakellátás, kialakítják azt, a dél-alföldi régióban élők rehabilitációs, sürgősségi és mentőállomás fejlesztésekre számíthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határátkelőt avatnak Tiszaszigeten

Négy szárazföldi határátkelő működik a megyében: Nagylaknál és Kiszombornál Romániába,… Tovább olvasom