Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Horváth: Vége a kirakatpolitikának

A múzeum dolgozói jó és felelősségteljes munkát végeznek, ehhez ezután is minden támogatást megkapnak az új vezetéstől – mondta a megbízott igazgató a szegedi várban. Horváth Ferenc arról is szólt, ezután jobban ügyel az intézmény arra, hogy minden az előírások szerint történjen.
Azért hívták össze a múzeum dolgozóit tegnap a szegedi várba, hogy a megbízott igazgató, Horváth Ferenc ismertesse a helyzetet, amely Vörös Gabriella elbocsátása nyomán alakult ki. Horváth elmondta, a vezetőség lényegében változatlan, csak az igazgatónőt váltották le. A jelenlévők jól dolgoznak, szakmai hozzáértésükhöz nem férhet kétség, és munkájuk sikeres, ebben továbbra is támogatja őket a vezetés. Így minden megkezdett munka folytatódik, a tervezett kiállításokat megtartják. Ismertette a fegyelmi vizsgálatról szóló jelentést, kiemelve, az igazgatónőt azért bocsátották el, mert bebizonyosodott, hogy vétkesen megszegte kötelességét: nem tudja megfelelő dokumentumokkal alátámasztani, milyen teljesítésért cserébe fizetett ki a múzeum félmilliárd forintot.

Úgy foglalta össze, hogy az igazgatónő és mások felelőtlensége vezetett idáig. Horváth szerint elődje kirakatpolitikát folytatott: megtévesztette a sajtót, amely a sikerekről rendre beszámolt. Ám a háttérben a múzeum egyes részlegei egyre romló anyagi körülmények között dolgoztak.

Szólt arról is, hogy a közgyűlés által tárgyalt jelentés több feladatot is megfogalmaz. Szükség lesz jó néhány dokumentum, így a szervezeti és működési szabályzat, a gépjármű-üzemeltetéssel kapcsolatos dokumentációk felülvizsgálatára, és a múzeumi struktúra ésszerűsítése sem halasztható sokáig. Horváth elmondta: ez a vezetés a régi elődök, Tömörkény és Móra Ferenc szellemében vezeti tovább az intézményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határok félig leomlottak

Tegnap „akadálymentesítették" az átkelést Horgoson, vagyis az országhatár szerb oldalán. A már… Tovább olvasom