Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Hotspottúra Szeged belvárosában

Szeged - Szinte alapszolgáltatásnak számít a magyarországi nagyvárosokban a hotspot. Ilyen nyilvános, vezeték nélküli internetelérés Szegeden nagyjából húsz ponton található.
A laptopok és más, internetezésre alkalmas hordozható eszközök elterjedésével sokak számára alapvető igénnyé vált, hogy az otthontól vagy munkahelytől távol is hozzáférhessenek a világhálóhoz – lehetőleg a saját felszerelés használatával. A megoldást a hotspotok – a vezeték nélküli internetelérést biztosító pontok – jelentik.

A hotspotter.hu internetes adatbázis szerint Szegeden huszonegy helyen található nyilvános, vezeték nélküli hálózat. Ezzel a Tisza-parti város a nem hivatalos országos lista hetedik helyén áll. Ugyanakkor Szegeden öt helyen csak fizetés ellenében vehetjük igénybe a szolgáltatást, például a Novotel Hotelben és a T-Mobile üzleteiben. Az egyetemi könyvtárnak szintén van saját hálózata az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatók számára.

A lista tizenöt ingyenes szegedi hotspotjának többségét különféle vendéglátó helyek üzemeltetik. Először a Grand Café biztosított térítésmentes vezeték nélküli internet-hozzáférést. Aztán – többek közt – a Béke Tanszék, a Boci Tejivó és a Roxy Pizzéria is lehetővé teszi, hogy laptopunkkal a világhálóra csatlakozzunk.

Sokan a tudtuk nélkül is nyilvános hotspotot üzemeltetnek. A levédetlen, vezeték nélküli hálózatokat ugyanis akadály nélkül használhatja bárki, amit a tulajdonos gyakran nem is vesz észre. Ezt megelőzendő érdemes jelszóval védeni otthoni internetes hálózatunkat.

Nemzetközi hotspot közösség

A publikus hotspotok számát egy Fon nevű spanyol cég úgy növeli, hogy a tagok – Fonerók – nyilvánosan elérhetővé teszik internetelérésüket, amiért cserében világszerte ingyenesen használhatják a hozzájuk csatlakozók hotspotjait. Ugyanakkor az így létrehozott elérési pontokon bárki vásárolhat hozzáférést a cégtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17 év után is rejtély Farkas Helga meggyilkolása

Szeged - A többször életveszélyesen megfenyegetett és megtámadott Juhászné Judit sírva mondta el,… Tovább olvasom