Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Hrabovszky nem szervez a nyáron fürdőudvari programsorozatot

Tízéves lenne Hrabovszky András népszerű, Nyári esték a fürdőudvarban című színházi programsorozata. Az ismert producer milliós tavalyi veszteségei miatt azonban úgy döntött, idén nem szervez színházi előadásokat Szegeden, átmenetileg inkább a biztos jövedelmet jelentő kamionozást választja.
Hrabovszky András munka közben tavaly a Ságvári udvarán. Fotó: Miskolczi Róbert
A Tisza Lajos körúti Anna fürdő udvarán tíz évvel ezelőtt indította el a Nyári esték a fürdőudvarban című színházi programsorozatát Hrabovszky András. Nyári befogadószínházként elsősorban habkönnyű vígjátékokat, bővérű bohózatokat tűzött műsorra többnyire Szegeden ritkán megforduló sztárokkal. Őket évad közben nem láthatta a közönség, ezért valószínűsíthető volt: nem sajnálja rájuk a pénzt. A gatyaletolós bohózatok mellett több értékes produkció is akadt. Bodrogi Gyula, Garas Dezső, Eszenyi Enikő, Udvaros Dorottya is fellépett így Szegeden.

A legsikeresebb nyarakon 8-10 ezer nézője is volt a programsorozatnak, amely azt is túlélte, amikor a rekonstrukció miatt évekre bezárt a fürdő. Hrabovszky a közönségét átcsábította a Somogyi utcába, és a mostani Lombard-székház helyén, egy parkolóban játszott. Amikor innen is mennie kellett, a Ságvári gimnázium udvarán talált menedéket. Tavaly már a felújított Anna fürdő és a Ságvári udvarán párhuzamosan kínált előadásokat. Egyre több komolyabb próbálkozás is akadt.

Csala Zsuzsára és Harsányi Gáborra mindig megtelt a nézőtér. Fotó: Karnok Csaba
Az 1200-2800 forintos jegyárakon már nem ütközött meg a publikum. A laza, bohém Nyári esték-sorozat nem igazi konkurenciája, inkább kiegészítője lett a Dóm téri programoknak. Hrabovszky tavaly a két játszóhelyen összesen 10-11 ezer nézőre számított, ám a sok eső és a város megnövekedett színházi kínálata miatt alig több mint hatezren váltottak jegyet. Minél könnyedebb volt egy darab, annál többen voltak rá kíváncsiak. Míg a Csala Zsuzsa és Harsányi Gábor nevével fémjelzett bohózatra tódultak az emberek, addig a fajsúlyosabb előadások jó ha fél ház előtt mentek. A producer tavaly augusztusban azt nyilatkozta: okulva a tapasztalatokból, nem kockáztat, bulvárdarabokat hoz majd Szegedre.

– Ezen a nyáron nem szervezek semmit. Elsősorban anyagi okok miatt: tavaly nyáron milliós adósságokkal lettem „gazdagabb" – mondta Hrabovszky András, akit tegnap Németországban értünk utol telefonon. – Felcsaptam kamionosnak, épp Angliába viszek egy rakományt. Tavaly nyáron hallottam erről a munkalehetőségről attól a vállalkozótól, aki a díszleteinket szállította. Belevágtam. Nem bántam meg, mert kevésbé stresszes, sokkal kiszámíthatóbb munka, mint a rendezvényszervezés. Persze arról sem mondtam le teljesen, de most egyelőre erőt kell gyűjtenem, ki kell fizetnem a tartozásaimat. Úgy látom, olyan időszak jön, amikor még jobban meggondolják az emberek, hogy mire adnak pénzt. Nem érdemes most kockázatot vállalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prometheus-érmet kapott Molnár Miklós

Prometheus-éremmel tüntették ki Molnár Miklóst (képünkön), a szegedi egyetem nyugalmazott docensét… Tovább olvasom