Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Hundertwasser sokszínű grafikái a REÖK-ben

Szeged - Kortárs művészek alkotásaiból nyílik négy különböző kiállítás ma 17 órakor a Reök-palotában, ahol Friedensreich Hundertwasser világhírű osztrák festőművész, grafikus, építész közel száz művét is láthatja a szegedi közönség.
Újabb állomásához érkezett a szegedi REÖK kiállítássorozata, amely világhírű képzőművészek alkotásait hivatott bemutatni: ma 17 órakor a 20. század neves osztrák művésze, Friedensreich Hundertwasser festő, grafikus, építész csaknem száz művét bemutató tárlat nyílik a Tisza Lajos körúti szecessziós palotában.

– A kiállítás anyaga a németországi Bambergből érkezett, a város galériájával már több közös projektben vettünk részt. A második emeleten berendezett kiállításon az 1950-es évek végétől a 90-es évek közepéig adunk ízelítőt Hundertwasser óriási grafikai életművéből – mondta Nátyi Róbert, a REÖK művészeti vezetője a tegnapi sajtóbejáráson. – A világhírű osztrák művész első nyomatai még csak három-négy színűek voltak, később – a 60-as évektől, amikor Japánban járt – egyre virtuózabbá vált, és munkássága vége felé már harminc vagy annál is több színből álló nyomatokat készített. A kiállított művek 90 százaléka grafika, de bélyegeket, porcelánokat és könyveket is láthatnak majd az érdeklődők Hundertwassertől – tette hozzá Nátyi Róbert.

Az osztrák képzőművész tárlata az 50-es évek végétől a 90-es évek közepéig ad ízelítőt munkáiból. Fotó: Schmidt Andrea
Az osztrák képzőművész tárlata az 50-es évek végétől a 90-es évek közepéig ad ízelítőt munkáiból. Fotó: Schmidt Andrea

A színes grafikákból és egyéb munkákból összeállított tárlat – a másik három, kortárs művészeti kiállítással együtt – szeptember 25-éig tekinthető meg.

Buday György-grafikák, Meditációs tárgyak és Színpadképek

A 2000-ben elhunyt, világhírű osztrák művész alkotásaiból álló kiállítást három másik kíséri. A Hundertwasser műveit és Buday György grafikáit bemutató tárlatot Nátyi Róbert, a Meditációs tárgyak – válogatás a Bodnár-gyűjteményből című anyagot Bordács Andrea esztéta, a Színpadképek című kamarakiállítást Veszelovszki Zsolt, a port.hu alapítója nyitja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerekes lemondott, Nagyot leválthatják

A Szegedi Vásár és Piac Kft. vállalta, hogy szeptember 30-áig üzembe helyezi a beléptetőrendszert, amelynek ügyében belső vizsgálat indult. Tovább olvasom