Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Hűsítő csobbanás a nyári éjszakában Szegeden

A sportuszoda nagymedencéjét, és az Anna fürdő élménymedencéit éjjelente fiatalok veszik birtokukba. Míg a sportusziban békák figyelik és szúnyogok ösztönzik gyors karcsapásokra a sportolni vágyókat, az Annában a pezsgőfürdő lágy habjai masszírozzák azokat, akik a sportolásnál jobban szeretnek lazítani.
– A látogatók kilencven százaléka diák, hiszen számukra az egyetem biztosít ingyenes belépést – halljuk Tóthné Márkus Katalintól, aki a sportuszoda bejáratánál fogadja az éjszaka is úszni vágyókat. – Sokan már évek óta lejárnak esténként, őket még az esős időjárás sem tántorítja el. Azt mondják, viharban úszni extrém és romantikus, alig tudjuk kitessékelni őket a medencéből.

Béka a parton

A tusolónál kisebb tumultus alakul ki, majd egyenként csobbannak az éjszaka is aktívan sportolni vágyók.
– Hát ez meg hogy kerül ide? Megcsókolom, hátha királyfi lesz belőle – viccelődik a medencében úszkáló főiskolás lány, és a vízparton üldögélő béka felé nyúl.
– Összeszedik a bogarakat és a szúnyogokat, de a vízben nem úszkálnak, nem bírják a klórt – nyugtat bennünket a fiatal úszómester, akinek az úszósapkák ellenőrzésén kívül szerencsére nem sok dolga akad az éjjeli fürdőzőkkel.

A Ligetfürdőben is

E hétvégétől szombat esténként a Ligetfürdőben is várják az éjjeli fürdőzés szerelmeseit. A vendégek fél tíztől hajnali egy óráig csobbanhatnak. Hűvös, esős, csapadékos időjárás esetén azonban a fürdőzés elmarad.

„Ha horogra akad a halacska"

– Hát hogyne! Azt nem mondom, hogy kifejezetten azért járunk ide, de két hossz között jólesik egy kis beszélgetés – válaszol kérdésünkre Hornok Zsolt, akitől azt tudakoljuk, ismerkednek-e itt a fiatalok. A szép testű fiú elárulja, az ő horgára is akadt már itt halacska. Persze rizikós, hiszen a lánynak csak a feje látszik ki a vízből, de Zsoltot még soha nem ért kellemetlen meglepetés.

Pezsgőmasszázs az élményfürdőben

– A Délmagyartól jöttetek? Oda én is írtam egyszer. A Csörögbe, amikor megszüntették az éjjeli úszást két hónapra – halljuk Bajusz Gábortól. A fiatalember törzsvendégnek számít, hat éve majd minden este úszik. – A munkám miatt csak ilyenkor tudok lejönni. A víz és mozgás felpezsdít, szerdánként innen megyek bulizni. Az egyetlen ami zavaró, az a sok szúnyog. Ha megállsz a vízben, agyoncsipkednek. De legalább ez is az úszásra ösztönöz.

Az Anna fürdőben megerőltető mozgásról szó sincs. Itt a legfolyamatosabb a büfében ücsörgő férfiak sörösüveg-emelő mozdulata. A látogatók nagyobbrészt itt is fiatalok. Párok és nagyobb baráti társaságok, akik az élményfürdők vizének pezsgő masszírozása közben beszélgetnek.

– A vizsgák közben jólesik egy kis lazítás – magyarázza Varga Zsolt, miért tölti itt szívesen éjszakáit. – Sajátos varázsa van – folytatja Zsolt barátja, Babenko Róbert. – Először járok itt, nagyon elbűvölt. Az Anna fürdő annyira hozzátartozik Szegedhez, nem akartam úgy itt hagyni a várost a szünet előtt, hogy ne próbáljam ki. Összeterelgettem a barátaimat és az ismerőseimet, így egészen nagy társasággal jöttünk. Randalíroztunk a nagymedencében, most pedig gőzölgünk egyet a szaunában. Aztán lehűtjük magunkat az udvaron egy jó pofa sörrel. A forró nyári éjszakákon nincs is ennél üdítőbb elfoglaltság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pályakezdők közül sokan elvándorolnak Szegedről

A szegedi fiatalok jelentős része nem találja a neki megfelelő állást a városban, ezért más hazai… Tovább olvasom