Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Húsvét örömünnepe

A szegedi rókusi templomtól a mára társasházakkal beépült régi temetőig nyúlt egykor a Föltámadás utca – lakói ugyanúgy készülnek az ünnepekre, mint mások. Ismert szegedi hölgyek változó intenzitással várják a locsolókat, a szülőknek visszaváltható nyuszit is kínálnak már.
„Még jobbak legyünk, mint máskor" – ez húsvét legfontosabb üzenete Farkas Mária szerint. A szegedi Föltámadás utcában élő, a rókusi idős asszonnyal azért beszélgettünk, mert kíváncsiak voltunk arra, hogyan élnek errefelé húsvét, a föltámadás örömünnepének idején. A volt rókusi temetőtől a rókusi templomig emelkedő Föltámadás utca lakói körében is az ünnepre való készülődés jegyében telt a nagyhét.

Húsvéthétfőn kosaras Török Szilvia pezsgőillatú kölnivízre vágyik, a szóvivő M. Toronykőy Márta süteménnyel is készül, a színésznő Fekete Gizi gyerekei körében ünnepel.

Legkésőbb ma végképp egymásra találnak az ajándékjelöltek, a nyuszik, és a vevőjelöltek – a gyermekeiknek meglepetést beszerezni igyekvő szülők – a piacokon. Van olyan árus is, akinél visszaválthatók az állatkák húsvét után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavarrták Tamás alkarját

Tegnap már mozgatni is tudta ujjait az a 18 éves hódmezővásárhelyi fiú, akinek egy hete egy fémvágó… Tovább olvasom