Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Húsvéti barka- és tojásvadászat Szegeden

Szeged - Barka- és tojásvadászatra várják húsvétkor a gyerekeket a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe és a Szegedi Vadasparkba.
Aki húsvét vasárnap vagy hétfőn ellátogat a Szegedi Vadasparkba, játékos vadászaton vehet részt, természetesen nem állatokra kell lesni, a cél az ösvények mellett elrejtett gipsztojások megtalálása – közölte Veprik Róbert igazgató.

Ha valaki talál egy tojást, akkor még csak a feladat felét teljesítette. Minden tojáson ugyanis egy-egy kérdés szerepel, amely egyrészt a Vadaspark állataihoz, másrészt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) Emberszabású-kampányához kapcsolódik. A válaszok – ha valaki nem tudja magától – megtalálhatók a vadasparkban elhelyezett ismeretterjesztő táblákon. Aki a megtalált tojást leadja a Természetvédelmi Oktatóközpontnál és a kérdésre is helyesen válaszol, ajándékot kap.

Ha valaki szeretné kipihenni a vadászat fáradalmait az oktatóközpontban meg is teheti: az érdeklődők itt népművész segítségével a különböző tojásfestési praktikákkal ismerkedhetnek meg.

Az egyetemi füvészkertben húsvét hétvégéjén kertészeti és kertépítészeti kiállítással várják a látogatókat. A vendégek különleges kaktuszokat, pozsgásokat, örökzöldeket, rovarfogó növényeket, orchideákat, valamint egynyári és évelő virágokat ismerhetnek meg szombaton és vasárnap, és mintakertek is épülnek erre az alkalomra – mondta Németh Anikó az intézmény igazgatóhelyettese.

Azok a gyerekek, akik kedvet éreznek a kertészkedéshez maguk is bekapcsolódhatnak a tavasszal aktuális veteményezési munkálatokba. Ismert zöldségfélék és kerti virágok magjainak vetésével és palánták ültetésével segíthetnek a füvészkert tanyaudvarának kialakításában.

Húsvét hétfőn pedig barkavadászatra invitálják a gyerekeket. A résztvevőknek a 17,5 hektáros arborétumban elrejtett barkákat kell megkeresniük, majd válaszolniuk a húsvét növényeivel, a tavaszi kertekben és mezőkön nyíló virágokkal kapcsolatos kérdésekre.

Olvasóink írták

  • 1. sevenof9 2011. április 22. 15:20
    „olyan szep magyar hagyomany a tojasvadaszat. egy sikban mozog a halloweenel. csak igy tovabb SZTE!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PSZÁF-iroda Szegeden

Tanácsadó irodahálózatot hozott létre 8 nagyvárosban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Tovább olvasom