Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Húsz éve hunyt el Szent-Györgyi Albert

Ünnepségsorozattal emlékeznek Szent-Györgyi Albertre a szegedi egyetemen. A Nobel-díjas szegedi tudós húsz évvel ezelőtt hunyt el.
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum november 16–18. között 13. alkalommal szervez Szent-Györgyi-napokat. A program társrendezvénye a Richter Tudós Klub. A rendezvénysorozaton emlékeznek a Nobel-díjas professzorra, a szegedi egyetem egykori rektorára. Arra a tudósra, aki egyedüli magyarként anyaországi kutatómunkája alapján részesült e rangos

nemzetközi elismerésben. Szent-Györgyi Albertet azt követően választották a szegedi universitas első számú vezetőjévé, hogy a Ferenc József Tudományegyetem visszaköltözött Kolozsvárra. A Nobel-díjas biokémikus húsz évvel ezelőtt halt meg.

A mai központi ünnepségen jubileumi diplomákat, kitüntetéseket és díjakat adnak át az Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

A Richter-vezér Szegeden járt

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi-napok rendezvénysorozatának meghívott előadójaként előadást tartott, és a Kígyó patikába is ellátogatott tegnap Bogsch Erik, a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója. A szegedi gyógyszertár a Richter referenciapatikája. Bogsch beszélt arról, hogy a patikaliberalizáció egyelőre nem aktuális. Hangsúlyozta: cégét üzletileg a döntés nem érinti, mert nagyon kevés nem vényköteles készítményük van. A vezérigazgatóval készített interjút lapunk szombati számában olvashatják.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finisben a babafotózás

A Délmagyarország és a Délvilág legkedvesebb családi eseménye, Az év babája 2006 verseny utolsó… Tovább olvasom