Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Húszéves találkozó – alkotásokkal

Nagy Imre művészettörténész nyitja meg ma 18 órakor a Démász Klauzál téri székházának galériájában a Tömörkény István Művészeti Szakközépiskola képző- és iparművészeti szakán húsz éve végzett diákok jubileumi kiállítását.
Munkácsy-díjas befutott képzőművész (Imre Mariann), kiállítóként is bemutatkozó Harangozó-díjas táncos-koreográfus (Juhász Zsolt), rendőrségi fantomképeket rajzoló grafikus (Kónya Zsolt) is akad az 1986-ban érettségizett tömörkényesek között.

Seregszemle is ez a tárlat: ki-ki bemutathatja, mire vitte két évtized alatt. Hevesi-Nagy Anikó a MAOE tagjaként rendszeres résztvevője a kortárs hazai tárlatoknak. Figurális és absztrakt műveit egyaránt mély líraiság, szuggesztivitás jellemzi, főként olajképeket, akvarelleket készít.

A nagy elismerésnek örvendő Imre Mariann a képzőművészeti főiskola után Salzburgban, Rómában volt ösztöndíjas. A természet szimbolikus jelentéseket hordozó anyagait használja, a természeti jelenségek és formák metaforikus kifejezésére reflektáló installációkon dolgozik.

Kiss Attila Etele kiállító művészként, belsőépítészként, színházi produkciók közreműködőjeként is ismert. Major Judit kerámiaszobrászként szerzett nevet. Paszt György kőszobrász és restaurátor-művész a Pannonhalmi Apátság, a Gresham-palota és a New York-palota rekonstrukcióján is dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vandálok több tízmilliós kárt okoznak a szegedi járműveken

Több tízmilliós kárt okoznak évente a szegedi tömegközlekedésben a vandálok, akik a megállóktól a… Tovább olvasom