Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Húszévesen a halálba

Két barát, két húszéves férfi halt meg szombat reggel Sándorfalván. Egy piros Audival fának hajtottak. Fékezés nélkül. A vezető kirepült a kocsiból, majd ráesett az autóból kiszakadt motor. Utasának a lába tört el oly szörnyen, hogy belehalt.
Az autó a felismerhetetlenségig összetört. Rendőrségi fotó
Két fiatal, 20 éves férfi halt meg szombat reggel autóbalesetben. A sándorfalvi MGTSZ előtt egy Szeged felől érkező piros színű Audi ráhajtott az útszéli padkára, majd áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és fékezés nélkül egy fának csapódott. A kocsi utasai azonnal életüket vesztették.

Horváth Gyula a tragédia után néhány perccel hajtott el a baleset helyszíne mellett. – Két terepjárót és három másik kocsit láttam a roncsok mellett. A rendőrséget ekkorra már értesítették, de még nem értek ki a helyszínre. Megálltam, de az autómban maradtam. Láttam már hasonló jellegű balesetet. Tudtam, hogy a roncsból élő ember már nem fog kiszállni – beszélt a férfi.

Az autót a húszéves sándorfalvi A. János vezette. Utasánál a rendőrök semmilyen iratot nem találtak. Az ütközés erejétől az egyik fiú kirepült a kocsi szélvédőjén, másikuk az autóba szorult. Holttestét a tűzoltók vágták ki a roncsokból.

A tragédia híre hamar bejárta a környéket. A sándorfalvi fiú szomszédait, barátait a baleset helyszínén találtuk. Féknyomokat kerestek, ugyanis nem akarták elhinni, hogy az amúgy jó vezető hírében álló A. János „csak úgy" a fának ütközött. – Reggel hatkor mondta be a rádió, hogy egy Audi fának ütközött a település határában, és a benne ülő két fiú azonnal meghalt. Tudtam, hogy Jani péntek este Szegedre ment és hogy ilyen kocsija van. Kilencven százalékig biztos voltam benne, hogy velük történt a tragédia – magyarázta egyikük. Tőlük tudtuk meg, hogy a másik áldozat Jani egykori általános iskolás osztálytársa volt, aki Szegeden lakott. A fiatalok tanácstalanul álltak a történtek előtt és a sándorfalviak körében csak halálútnak nevezett szakaszt hibáztatták. Elmondásuk szerint a kocsit vezető fiú soha nem ivott alkoholt.

A fiúk barátai értetlenül nézik a tragédia helyszínét. Fotó: Schmidt Andrea
Ezt a helyi kocsmában többen is megerősítették. – Már ültem mellette, amikor ő vezetett. Mindig betartotta a közlekedési szabályokat. Nagyon rendes srác volt – mondta elcsukló hangon Kovács György Gábor, Jani egyik barátja. – Bocsánat, de ezt most meg kell innom – mutatott röviditalára Hegedűs István, aki ezután azt is elárulta, hogy a másik szerencsétlenül járt fiú M. Tamás volt. – Láttam a szüleit, amint a baleset helyszíne felé tartottak. Biztos vagyok abban, hogy Tamás ült Jani mellett – mondta keserűen. A fiúkat nagyon jól ismerte, hiszen együtt játszott velük a sándorfalvi citerazenekarban. – Nagyon tehetségesek voltak. Rendszeresen játszunk hétvégenként. Szombaton és vasárnap is felléptünk volna. Természetesen lemondtuk az előadást – mondta összetörten.

A. János édesanyját is felkerestük. Elmondta, fia péntek este kilenc órakor ment el otthonról, Szegedre indult, az egyik diszkóba. Előtte Tamásékhoz ment, akivel az általános iskola után sem szakította meg a kapcsolatot. Megtudtuk, Tamás kőművessegédként dolgozott János édesapja mellett. – János a Gábor Dénes gimnáziumban érettségizett, majd autóvillamosságot tanult a Csonkában. Egy éve lett volna még hátra – mondta sírva az édesanya. János húga elbeszélte, hogy a rendőrség szombat reggel nyolckor kopogtatott náluk.

– Édesapám nyitott ajtót, majd bejött és csak annyit tudott mondani, hogy Jancsi meghalt. Ezután beszállt a rendőrök mellé, akik kivitték a helyszínre – mesélte János testvére, Bettina. – A fiúk hajnali fél háromkor Tamáséknál voltak. Reggel ötkor indultak Sándorfalvára. Hétre kellett volna hazaérniük, így nem tudom miért siettek annyira. Talán egy-két másodpercre elaludhatott a bátyám vagy a nemrégen az autójába szerelt hifit kapcsolgathatta – találgatott a lány. Ő is hangsúlyozta: Jani már néhány korty sör után sem szállt be az autóba és egyébként sem szerette az alkoholt. – Nem akartuk elhinni, hogy ez történt, így mi is kimentünk a helyszínre. A rendőrök azt mondták, Jancsi kirepült a kocsiból. Akkora volt az ütközés, hogy az autó motorja is kiszakadt a motorházból, ami Jancsira esett. Eltört a nyakcsigolyája. Tamásnak a lába tört el, amitől sokkot kapott és szörnyethalt. Tamást, mivel nem találtak nála iratokat, nekünk kellett azonosítani – mondta.

– Édesapám és anyukám letérdeltek a bátyám mellé. Puszilgatták, simogatták őt. Elbúcsúztak tőle. Én is megsimogattam, de utána eljöttem. Nem bírtam ott maradni. Csak a hasán volt egy karcolás. Mintha aludt volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí-kiállítás szeptember 1-jétől a Fekete Házban

A különc festőegyéniség, Salvador Dalí kiállítása szeptember 1-jén nyílik Szegeden. A belváros is… Tovább olvasom