Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Huszonnégy zebra lesz biztonságosabb - az autósok a felmart aszfalt miatt bosszankodnak

Szeged-szerte 24 gyalogátkelőt látnak el tartós útburkolati jellel, míg a zebrákat jelző táblák figyelemfelhívó festést kapnak. Az autósok bosszankodnak a felmart aszfalt miatt.
Nem látszik ki a fa mögül az útjavítást jelző tábla a Szentháromság utcában, így nem tudnak az autósok felkészülni a zebrák szélességében felmart szakaszokra – panaszkodott olvasónk. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetője lapunknak elmondta, a munkálatok megkezdése előtt a kitáblázás szabályosan történt, a lakosság azonban önkényesen félreteszi a táblákat.

Megtudtuk, a városüzemeltetési iroda kezdeményezte, hogy városszerte 24 gyalogátkelőt tegyenek biztonságosabbá Szegeden. Ezeket tartós útburkolati jelekkel látják el, míg a zebrákat jelző táblák figyelemfelhívó festést kapnak. A közbeszerzést a Plastiroute Kft. nyerte meg, munkatársaik hat alkalommal települnek Szegedre, és látják el tartós útburkolati jelekkel a gyalogátkelőket. – Ez nem egy puszta festés, hanem az anyagában színes műgyantaalapú paszta felhordásával jár, amihez egyenletes felület szükséges. Cégünk feladata, hogy ehhez megfelelő burkolatot biztosítsunk, ahol szükséges, javításokkal – magyarázta Makrai, miért marták fel az aszfaltot a zebrák szélességében. Hozzátette, a javítások egy részét bontásos aszfaltozással, más részét éjszakai műszakban végzi a kivitelező. Az éjszakai munkát egyébként a tömegközlekedéssel érintett szakaszok indokolják.
 
Felmart útszakaszok keserítik meg az autósok életét. - Fotó: Karnok Csaba - Galéria

Öt helyen már befejezték a kivitelezést, jelenleg a Kereszttöltés és a Csaba utca kereszteződésénél, a Budapesti körút és az Űrhajós utca találkozásánál, a Szentháromság utca végén, a körforgalomnál és a Szivárvány utca kereszteződésénél, a Gödör étterem előtt és további 14 helyszínen dolgoznak. Legközelebb csütörtökön és pénteken az útburkolati jelek festése zajlik a felsorolt szakaszokon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Megint romlott a víz minősége

" Hetekkel ezelőtt érezhető volt némi javulás a víz minőségében a reklamációk tömege miatt, de napok… Tovább olvasom