Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Huszonnyolc éves adjunktus a szegedi egyetemen

Szeged - A szokásos öt-hat év helyett három és fél év alatt szerezte meg PhD-diplomáját Lukovics Miklós (képünkön) a szegedi egyetemen.
– Szerencse, a gondolkodást serkentő légkör és kitartás – sorolja a „gyors" doktori feltételeit az SZTE-GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézetének 28 éves adjunktusa. Kitartását hosszútávfutó múltjának, az inspiratív légkört az intézetnek köszönheti. A szerencse a jó témavezetőhöz kellett, az övé Lengyel Imre professzor volt.

– Tudom, hogy nem úgy nézek ki, mint egy tipikus adjunktus, de a teljesítményemmel igyekszem meggyőzni a kétkedőket. A hallgatóim elfogadnak, korrektnek találnak, és kicsit tartanak is tőlem. Nálunk sok a fiatal oktató, ez a kar egyik erőssége. A vállalkozásfejlesztési szakirány hallgatói és oktatói például közösen rendeznek Mikulás- és farsangi bulit, együtt kirándulnak.

A fiatal doktor amellett, hogy tanít a biopolisz program egészségipari kulcsprojektjének közgazdasági szakértője is. Mégis van, aki csak úgy ismeri: a Bikini baráti kör tagja. A D. Nagy Lajos együttese iránti rajongás köti össze a kör tagjait, és a lokális térségek versenyképességének elemzése (ez Miklós doktori értekezésének címe) még nem volt téma közöttük. Az adjunktus életében a gazdaságtudományon, a zenén kívül a sport is fontos, ez szerinte a jó szellemi teljesítményhez elengedhetetlen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csárdásozó tehenek a dómszínpadon

Guruló műtehenek csárdásoznak a Marica grófnő első jelenetében a szabadtérin. Az állatokat hat… Tovább olvasom